Λοβέρδος για Novartis: Ο Τσίπρας επωφελήθηκε πολιτικά από την ενοχοποίηση προσώπων

Λοβέρδος για Novartis: Ο Τσίπρας επωφελήθηκε πολιτικά από την ενοχοποίηση προσώπων
Η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να γίνει μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, τόνισε ο κ. Λοβέρδος
Για πολιτικά οφέλη από την υπόθεση Novartis, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά προσέθεσε ότι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα πρέπει να απορά μόνο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο και όχι τον πρώην πρωθυπουργό.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «Δεν πρέπει ο πολιτικώς επωφεληθείς από αυτή την ιστορία, που είναι ο κ. Τσίπρας, να ταυτιστεί με αυτόν που είναι μπορεί ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας, δηλαδή τον κ. Παπαγγελόπουλο.
«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον ηθικό αυτουργό, που φέρεται να είναι ο Παπαγγελόπουλος και στον επωφεληθέντα.
Ανήκει στους επωφεληθέντες ο κ. Τσίπρας.
Να μην γλιστρήσουμε σε λύση εξεταστικής, γιατί γίνεται για τα πράγματα, όχι για τα πρόσωπα, συνεπώς εκεί ο Τσίπρας θα διεκδικούσε ρόλο διογκωμένο… Θα ήθελε να γίνει η αφελής κίνηση εναντίον του
«Αν ήθελε, με τον αριθμό των βουλευτών που έχει, θα μπορούσε να προτείνει μόνος του εξεταστική… Θέλει διογκωμένο ρόλο για να βρει αντιπολιτευτικό στίγμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζουρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος..
Στις δηλώσεις του τόνισε ακόμη ότι «Ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε τεράστιο σφάλμα…
Παραμονές εκλογών στον ΣΚΑΪ έκανε το τεράστιο σφάλμα να πει ότι η Νovartis σε ό,τι αφόρα τα ομολογά που πήρε αντί των οφειλών του δημοσίου είχε εσωτερική ενημέρωση και προεξοφλούσε τα ομολογά αυτά.
Κατηγορία ψευδομάρτυρα κουκουλοφόρου που υποτίθεται ότι αφορούσε το 2010 που ως κυβέρνηση δεν είχαμε σκοπό περικοπή και κούρεμα ομολόγων PSI, οποίος το ήξερε ήταν μάγος και προφήτης»
«Η εισαγγελία το έφαγε ως πλήρως αναληθές και γελοίο… Αρά άλλος ο πολιτικώς επωφεληθείς και επωφελούμενος, κι άλλος αυτός που ηθικά οργάνωσε μια σκευωρία, είναι ποινική διάκριση.
Άλλο αναμείχθηκε, του άρεσε, το έκρινε ως επωφελές, έδωσε το πράσινο φως βάσει πληροφοριών του μεταφέροντος, κι άλλο οργάνωσε βάσει των πληροφοριών που έχουμε τώρα...» σημείωσε.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος, η μήνυσή του δεν αφόρα μόνο την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη.  
Κατονόμασε και τον κ. Παπαγγελόπουλο ως άνθρωπο που συμβούλευε την (τέως εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς) κ. Ράικου να γίνει αυτό που υπέστην εγώ: «στείλτους κι άστους να αθωωθούν παρακάτω της έλεγε».
Για τη σύγκρουση της κ. Τουλουπάκη με τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Αγγελή και την κ. Ράικου σχολίασε με νόημα ότι «εισαγγελείς, ανώτατοι μάλιστα, να έχουν μεταξύ τους διενέξεις, πρέπει να έχουν γίνει πολλά όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς παρεμβατισμού από την (τότε) κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη που έχουμε αυτές τις εκρήξεις...
Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS