Διεθνή

Juncker: Υπαρκτός ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit – Ελάχιστος χρόνος για συμφωνία

tags :
Juncker: Υπαρκτός ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit – Ελάχιστος χρόνος για συμφωνία
Το κύριο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων παραμένει το backstop στα ιρλανδικά σύνορα τόνισε ο Juncker
Την θέση ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit διατύπωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker κατά την ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Juncker υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας, Boris Johnson «εξακολουθεί να μας διαβεβαιώνει ότι θέλει μια συμφωνία για το Brexit», αν και διαμηνύει πως η Μ. Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου είτε υπάρχει είτε όχι συμφωνία.
«Συνεπώς ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit είναι υπαρκτός» είπε ο Juncker, αναφέροντας πάντως είναι πιθανή μια συμφωνία για το Brexit.
«Το κύριο αγκάθι των διαπραγματεύσεων είναι τα ιρλανδικά σύνορα, το backstop» υπογράμμισε ο Juncker, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι η Μ. Βρετανία να καταθέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση προκειμένου να απαλειφθεί από τη συμφωνία η πρόβλεψη του backstop, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει γίνει πράγματι πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι οι συνομιλίες του με τον Johnson ήταν «φιλικές» και «εποικοδομητικές» ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει συμφωνία καθώς απομένει ελάχιστος χρόνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης