Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Θα απελευθερώσουμε τη ΔΕΗ από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ

Χατζηδάκης: Θα απελευθερώσουμε τη ΔΕΗ από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έκθεση της Ernst & Young για τη ΔΕΗ
Την πρόθεση της κυβέρνησης να πάψει η ΔΕΗ να υπάγεται στον νόμο για τις ΔΕΚΟ εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Θα φέρουμε νόμο που θα απελευθερώνει τη ΔΕΗ από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ. Χρειάζονται 2,5 χρόνια για προσλήψεις είναι τρέλα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έκθεση του του ορκωτού ελεγκτή της Ernst & Young για τη ΔΕΗ με την κυβέρνηση να ελπίζει πως θα αποτυπώνεται η προσπάθεια για την ανάταξη της εταιρείας.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες θα ξεκινήσουν να κλείνουν πριν από το τέλος του α’ εξαμήνου του 2020, ενώ χαρακτήρισε ντροπή το μερίδιο 3% της αγοράς που κατέχει στις ΑΠΕ η ΔΕΗ. Παράλληλα, θα προχωρήσουν η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.
«Υπάρχει απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Δίκτυα και ΔΕΠΑ Εμπορία» πρόσθεσε, αναγγέλλοντας σχετικό νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΗ που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης