Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς καταργεί το Twitter - Σε Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα

tags :
Χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς καταργεί το Twitter - Σε Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα
Χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς καταργεί το Twitter
Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έκλεισε χιλιάδες λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων καθώς και φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας, μεταξύ άλλων σε μέρη όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα και η Ισπανία.
Οι λογαριασμοί που προέρχονται από την Κίνα που επιδιώκουν να σπείρουν διαφωνία μεταξύ διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν, όπως και οι λογαριασμοί που ενισχύουν ένα προ-Σαουδικό μήνυμα που προέρχεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και απευθύνονται στο Κατάρ και την Υεμένη.
Οι πλαστές ειδησεογραφικές αναρτήσεις είχαν επίσης ανασταλεί στην Ισπανία και τον Ισημερινό.
Στην δε Ισπανία, καταργήθηκαν, σύμφωνα με την El Pais, 359 ψεύτικοι λογαριασμοί, που υποτίθεται ότι ήταν φιλικοί προς το Λαϊκό Κόμμα (Partido Popular).
Το ενημερωτικό δελτίο αποτελεί μέρος της πολιτικής της εταιρείας να βελτιώσει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η πλατφόρμα της χρησιμοποιείται από κρατικούς φορείς για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.
Το Twitter δήλωσε ότι είχε εντοπίσει 4.302 λογαριασμούς με έδρα την Κίνα "που προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια σχετικά με το κίνημα διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ".
Αυτό ακολουθεί την ταυτοποίηση τον Αύγουστο του 2019 περισσότερων από 200.000 ψεύτικων λογαριασμών στην Κίνα που ασχολούνται με την τροφοδοσία fake news στο Χονγκ Κονγκ.
Η ανακοίνωση ακολουθεί την κατάργηση των ψεύτικων λογαριασμών του Facebook με βάση την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο μήνα, για παραπληροφόρηση σχετικά με περιοχές όπως η Λιβύη, το Σουδάν και η Υεμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης