Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραχώρησε το Ποτάμι την επιχορήγηση που έλαβε - Θα διατεθούν για υποτροφίες

Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραχώρησε το Ποτάμι την επιχορήγηση που έλαβε - Θα διατεθούν για υποτροφίες
Το Ποτάμι έχει κάνει κι άλλες χορηγίες με μικρότερα ποσά όπου έχουν δοθεί σε δράσεις για τη βελτίωση της ζωής παιδιών με αναπηρία και την προστασία του περιβάλλοντος
Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιστρέφει το ΠΟΤΑΜΙ την επιχορήγηση των 500.000 ευρώ που έλαβε πριν από τις βουλευτικές εκλογές προκειμένου να διατεθεί σε υποτροφίες νέων επιστημόνων που έχουν εκπονήσει ή ολοκληρώνουν διδακτορική διατριβή.
Tην απόφαση ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην συνάντηση φίλων του Ποταμιού λέγοντας ότι, εδώ και μέρες ήταν σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο για να μεταφερθούν την ερχόμενη εβδομάδα τα χρήματα από τα ταμεία του Ποταμιού στα ταμεία του Πανεπιστημίου.
Η επιλογή του ΕΚΠΑ έγινε όχι μόνο γιατί είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας αλλά και γιατί δέχεται τις περισσότερες αιτήσεις για την συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Αιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με αποτέλεσμα κάποιοι από τους διδάκτορες να καταφεύγουν στο εξωτερικό.
Η απόφαση για την χορηγία έχει την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης του Ποταμιού αλλά και των στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Πριν την οριστικοποίηση της απόφασης το Ποτάμι ζήτησε την γνώμη του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χορηγία είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια του νόμου και των ορίων δράσης ενός επικεφαλής πολιτικού σχηματισμού.
Πόσο μάλλον που τα λεφτά κατευθύνονται σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εν ευρεία έννοια δηλαδή "επιστρέφουν" στο Δημόσιο.
Όπως αποκαλύφθηκε, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ποτάμι προχωράει σε χορηγίες. Μικρότερα ποσά έχουν δοθεί σε δράσεις που αφορούν την βελτίωση της ζωής παιδιών με αναπηρία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
"Δεν τα ανακοινώναμε όμως γιατί θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κάνουμε χορηγίες για να κερδίσουμε δημοσιότητα και τελικά ψήφους", είπε χθες το βράδυ ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Το ποσό της χορηγίας αντιστοιχεί ουσιαστικά στα 450.000 που έλαβε ως κρατική χρηματοδότηση το Ποτάμι στις 21 Ιουνίου (15 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές). Το συνολικό ποσό που διατέθηκε τότε στα κόμματα ήταν επτάμισι εκατομμύρια ευρώ.
Ερωτώμενος ο Σταύρος Θεοδωράκης από φίλους αν αυτό σημαίνει και την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και των άλλων κεντρικών οργάνων ακούν και συζητούν όλες τις απόψεις και εντός του φθινοπώρου θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης