Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη μεσολάβηση του Πακιστάν στην αποκλιμάκωση της έντασης με το Ιράν ζήτησε ο Trump

Τη μεσολάβηση του Πακιστάν στην αποκλιμάκωση της έντασης με το Ιράν ζήτησε ο Trump
«Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή, πέρα από αυτό, ότι προσπαθούμε και μεσολαβούμε», είπε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan ανακοίνωσε απόψε ότι του ανατέθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να μεσολαβήσει στο Ιράν προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και ότι εκείνος αμέσως πήγε να μιλήσει με τον Ιρανό πρόεδρο Hassan Rouhani.
«Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή, πέρα από αυτό, ότι προσπαθούμε και μεσολαβούμε», είπε ο Khan μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Trump «με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να συμβάλουμε σε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης και ίσως να πετύχουμε μια νέα συμφωνία» για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, εξήγησε.
Νωρίτερα, ο Khan συναντήθηκε ξεχωριστά τόσο με τον Trump όσο και με τον Rouhani.
Αφού αναχώρησε από το Πακιστάν με προορισμό τη Νέα Υόρκη, ο Khan έκανε μια στάση στη Σαουδική Αραβία «λόγω των επιθέσεων εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων» της χώρας αυτής.
«Μίλησα με τον πρίγκιπα διάδοχο Mohammed bin Salman και εκείνος μου ζήτησε επίσης να μιλήσω με τον πρόεδρο του Ιράν», πρόσθεσε.
«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. (Η μεσολάβηση) είναι σε εξέλιξη, επομένως δεν μπορώ να σας πω περισσότερα», επέμεινε.
Το Πακιστάν έχει κατά παράδοση καλές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, όμως διατηρεί ταυτόχρονα δεσμούς και με το Ιράν.
Έχει αναλάβει τη διπλωματική εκπροσώπηση του Ιράν στις ΗΠΑ, επειδή οι δύο αυτές χώρες δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις.
Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας είχαν επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τους προέδρους του Ιράν και των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στην κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης