Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Επιστρέφει από τη Δευτέρα 30/9 ο δακτύλιος – Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες

tags :
Επιστρέφει από τη Δευτέρα 30/9 ο δακτύλιος – Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες
Ποιες ημέρες και ώρες ισχύει
Επιστρέφει από την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το μέτρο του δακτυλίου για την κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως τα όρια του Μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).
Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό στον μικρό δακτύλιο τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ' αριθμ Δ.Ο.Υ./οικ/2979/Φ.911 από 31.05/07.06.2019 (ΦΕΚ 2180, τ. Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης ως ισχύει καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτύλιου, δηλαδή:
Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας και τροχαίας, οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:
Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 7:00 έως 20:00
Παρασκευή, ώρες 7:00 έως 15:00.
Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης