Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Έπρεπε να βρεθεί σε άλλη ήπειρο ο Μητσοτάκης για να πει την αλήθεια για το Μάτι

Σκουρλέτης: Έπρεπε να βρεθεί σε άλλη ήπειρο ο Μητσοτάκης για να πει την αλήθεια για το Μάτι
Για απόλυτη αναξιοπιστία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τη ΝΔ ο κ.Σκουρλέτης
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης κατηγορώντας τον ότι έπρεπε να βρεθεί σε άλλη ήπειρο για να πει την αλήθεια για το Μάτι.
«Χρειάστηκε να βρεθεί σε μια άλλη ήπειρο και μακριά από την Ελλάδα για να πει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης, μια αλήθεια που δεν την υποστήριξε όταν έκανε πολιτική απέναντι στην κυβέρνηση με τα χρώματα της πολιτικής τυμβωρυχίας, πάνω στην τραγωδία που μας βρήκε στο Μάτι.
Τώρα ομολόγησε τις πραγματικές διαστάσεις αυτής της υπόθεσης» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος καταλόγισε απόλυτη αναξιοπιστία στη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ και τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε "ανέξοδη κουβέντα" τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε τη συμφωνία.
«Και αυτή η συνάντηση ανέδειξε κάτι που έγινε απολύτως κατανοητό μετά τις εκλογές: την απόλυτη αναξιοπιστία του σημερινού πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας πως «όλοι εκείνοι που κατήγγειλαν τη συμφωνία σήμερα εμφανίζονται ως εκείνη η δύναμη που θέλει την εφαρμογή της».
«Φάνηκε ότι όλα αυτά ήταν ένας απλός λαϊκισμός, προεκλογικός, που δίχασε δυστυχώς τον ελληνικό λαό, διότι δεν έκανε κατανοητό ότι αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μια κίνηση μεγάλης εθνικής εμβέλειας που θα θυμόμαστε για πάρα πολλά χρόνια ως μια κίνηση που υπερασπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για το πότε θα μπουν οι βάσεις του διαλόγου για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αν τίθεται θέμα ηγεσίας στην παρούσα φάση, ο κ. Σκουρλέτης, αφού επισήμανε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ θα εγκριθεί ο οδικός χάρτης για το επόμενο συνέδριο, σημείωσε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν βλέπω την ανάγκη να τεθεί θέμα ηγεσίας».
«Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, άρα αυτό δεν το θέτει κανείς και όποιος το θέτει, έξω από τον δικό μας τον χώρο, καταλαβαίνει κανείς τη σκοπιμότητά του.
Εκείνο που προέχει είναι να συζητήσουμε για τη νέα προγραμματική μας πρόταση στις νέες συνθήκες, για την ταυτότητα μιας σύγχρονης Αριστεράς που μπορεί να εκφράζει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και να κατακτήσουμε στην πράξη την παρουσία του κόμματός μας στους διάφορους κοινωνικούς και μαζικούς χώρους σε μια προσπάθεια να αντιστοιχηθούμε με την πολιτική μας επιρροή» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης