Τελευταία Νέα
Speculator

Οι Έλληνες πολιτικοί απέχουν από το Ελληνικό Χρηματιστήριο – Ποιοι έχουν μεγάλες επενδύσεις

Οι Έλληνες πολιτικοί απέχουν από το Ελληνικό Χρηματιστήριο – Ποιοι έχουν μεγάλες επενδύσεις
Λίγες μετοχές σε τράπεζες αλλά και τοποθετήσεις σε μετοχές που έχουν τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης περιλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκια κάποιων πολιτικών
Απουσιάζουν οι ελληνικές μετοχές από τα πόθεν έσχες (2017) των πολιτικών, ενώ δε λείπουν και εκείνες οι περιπτώσεις όπου είχαν κεφάλαια σε ελληνικές μετοχές οι οποίες λόγω οικονομικών προβλημάτων τέθηκαν εκτός διαπραγμάτευσης.
Λίγοι είναι οι πολιτικοί που επιλέγουν το ΧΑ και κυρίως το κάνουν μέσα από τοποθετήσεις σε εγχώρια αμοιβαία κεφάλαια, ενώ λίγοι έχουν μετοχές σε τράπεζες, το τεμάχια των οποίων έχουν μειωθεί προφανώς από τα αλλεπάλληλα reverse splits και τις ανακεφαλαιοποιήσεις.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια της BNP σε ευρώ και δολάρια αθροιστικής αξίας περίπου 25 χιλ.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχει επενδύσεις, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει 3.500 τεμάχια της ΑΝΕΚ.
Η Φώφη Γεννηματά έχει λίγες μετοχές της Εθνικής και του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ μεγάλες επενδύσεις έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πιο αναλυτικά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρίως μέσω της συζύγου του, έχει επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια κυρίως εξωτερικού περί τις 900 χιλ. ευρώ, ενώ από ελληνικές μετοχές έχει 2000 τεμάχια στον ΟΤΕ, 750 τεμάχια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που είναι εκτός διαπραγμάτευσης και 4 τεμάχια στη Eurobank.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επενδύσεις.
Χωρίς επενδύσεις είναι και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.
Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έχει 100 χιλ. δολάρια σε ομόλογα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έχει 80 μετοχές της Τράπεζας Αττικής, 33 χιλ. μετοχές της Άττικατ και 4,5 χιλ. μετοχές της Βαλκάν, με τις δύο τελευταίες να είναι εκτός διαπραγμάτευσης.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έχει 8,8 χιλ. τεμάχια της Connection η οποία είναι εκτός ΧΑ, 21 μετοχές της Εθνικής και 5 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Γιώργος Σταθάκης έχει επενδύσεις σε αμοιβαία εσωτερικού και εξωτερικού συνολικής αξίας 250 χιλ. ευρώ.
Ο Νικόλαος Ξυδάκης έχει 400 μετοχές της Φουρλής, 200 της ΓΕΒΚΑ, 31 της Alpha Bank, 2 της Εθνικής Τράπεζας και 55 τεμάχια του ΟΤΕ.
Ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη εμφανίζεται με λίγα κομμάτια από πολλές εισηγμένες του ΧΑ κυρίως της μικρής κεφαλαιοποίησης όπως Κορδέλλου, Καρατζη, ΒΙΣ, Ακρίτας, ΕΧΑΕ, ΙΑΣΩ, Εικόνα  Ήχος αλλά και μετοχές σε αναστολή όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Πήγασος και Κεραμεία Αλλατίνη.
Υψηλές επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια κυρίως του εξωτερικού έχει ο κ.Κρεμαστινός μέσω και της συζύγου του, οι οποίες αθροιστικά προσεγγίζουν τις 280 χιλ. ευρώ.
Η Νάντια Βαλαβάνη έχει μέσω αμοιβαίου τοποθετήσει σε εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης 24 χιλ. ευρώ αλλά έχει και επενδύσεις σε επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαια, οι οποίες ξεπερνούν τις 90 χιλ. ευρώ.
Επενδύσεις πάνω από 160 χιλ. ευρώ έχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τη σύζυγό, αλλά έχει και επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα.
Μεγάλες επενδύσεις σε αμοιβαία και αποταμιευτικά προγράμματα και ομόλογα έχει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αλέξανδρου, οι οποίες ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Μεταξύ αυτών έχει ομόλογο αξίας 100 χιλ. ευρώ στα ΕΛΠΕ.
Ο Μάκης Βορίδης έχει 50 μετοχές της Aegean, 212 της Ιντρακόμ Κατασκευές, 1 της Εθνικής Τράπεζας και μικρές τοποθετήσεις σε εγχώρια αμοιβαία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης