Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση για τη στερλίνα στα 1,229 δολ. μετά τις εκτιμήσεις της BoE για μείωση επιτοκίων

Πτώση για τη στερλίνα στα 1,229 δολ. μετά τις εκτιμήσεις της BoE για μείωση επιτοκίων
Ο Michael Saunders, αξιωματούχος της Βank of England (BοΕ) «έδειξε» μειώσεις επιτοκίων ακόμα κι αν αποφευχθεί το no deal Brexit
Πτώση καταγράφει η στερλίνα στον απόηχο των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Αγγλίας για το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.
Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί στα 1,229 δολ.
Ο Michael Saunders, αξιωματούχος της Βank of England (BοΕ) «έδειξε» μειώσεις επιτοκίων ακόμα κι αν αποφευχθεί το no deal Brexit.
Μιλώντας σε επιχειρηματίες της Βόρειας Αγγλίας, ο Saunders είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδεχομένως να μην αποφύγει τη μείωση των επιτοκίων εάν η αβεβαιότητα όσον αφορά το Brexit συνεχίσει να υπάρχει.
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφύγει το no deal Brexit, η νομισματική πολιτική θα κινηθεί ανάλογα και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η επόμενη κίνηση της ΒοΕ θα είναι η μείωση των επιτοκίων» είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ με συμφωνία, τα επίπεδα της αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit θα συνεχίσουν να ενισχύονται και να παραλύει σιγά-σιγά την οικονομία.
«Σε αυτή την περίπτωση, ίσως θα ήταν πιο σκόπιμο να διατηρηθεί μια ιδιαίτερα ευνοϊκή στάση νομισματικής πολιτικής για μια μακρά περίοδο κι ίσως χαλαρώσει η πολιτική σε κάποιο στάδιο, ειδικά εάν η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει απογοητευτική» υποστήριξε ο Saunders.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η ΒοΕ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά προειδοποίησε ότι περαιτέρω καθυστέρηση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα οδηγήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης