Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις κάλπες οι Αφγανοί - Φόβος για επιθέσεις των Ταλιμπάν

Στις κάλπες οι Αφγανοί - Φόβος για επιθέσεις των Ταλιμπάν
Εκλογές αύριο (28/9) στο Αφγανιστάν, εν μέσω απειλών των Ταλιμπάν για επιθέσεις
Εκατομμύρια Αφγανοί προσέρχονται αύριο (28/9) στις κάλπες για να αναδείξουν πτόεδρο, ελπίζωοντας να μην επαναλάβουν τις καταστάσεις του 2014.
Περίπου 12 υποψήφιοι έχουν "ριχτεί" στην μάχη με την προεδρία, αλλά ο τωρινός πρόεδρος Ghani και ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, που υπηρετεί ως αρχηγός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Αφγανιστάν θεωρούνται φαβορί σε μια περίοδο που οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει τις επιθέσεις.
Οι Ταλιμπάν κατέχουν περισσότερα εδάφη και από το 2001 όταν και έγινε η εισβολή των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
"Οι πολίτες του Αφγανιστάν θα υπερασπιστούν τις ελεύθερες και με δίκαιη ψήφο. Γνωρίζω ότι οι Αφγανοί θα προστατεύσουν τη δημοκρατία", δήλωσε ο Ghani σε προεκλογική ομιλία, προσθέτοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα των Ταλιμπάν δεν μπόρεσε να νικήσει το έμφυτο πνεύμα ελευθερίας και επιθυμίας για την πρόοδο του Αφγανιστάν.
Ωστόσο, περισσότεροι από 170 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις των Ταλιμπάν κατά την προετοιμασία των εκλογών.
"Μείνετε μακριά από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών", προειδοποίησαν οι Ταλιμπάν.
Παρά τον πόλεμο, 9,67 εκατομμύρια Αφγανοί καταγράφηκαν για να ψηφίσουν το 2019, ενώ ο πληθυσμός εκτιμάται στα 34 εκατομμύρια.
Για να πολεμήσει τους μαχητές, η χώρα θα αναπτύξει περισσότερα από 100.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματικούς ασφαλείας στην Καμπούλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης