Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Έρευνα για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα

OHE: Έρευνα για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα
Έρευνα για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα από τον ΟΗΕ
Τη δημιουργία μίας «ανεξάρτητης διεθνούς αποστολής», η οποία θα αναλάβει να ερευνήσει παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί από το 2014 στη Βενεζουέλα και στις οποίες περιλαμβάνονται βασανιστήρια και χιλιάδες εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε σήμερα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Χόρχε Βαλέρο απέρριψε την «εχθρική απόφαση», η οποία προτάθηκε κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα της συνόδου του Συμβουλίου από χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία και το Περού, που φιλοξενούν εκατομμύρια Βενεζουελανούς πρόσφυγες, και υπογράμμισε πως εντάσσεται σε μια εκστρατεία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Αυτή η μικρή ομάδα χρησιμοποιεί τα εργαλεία που τους παραδόθηκαν από την αμερικανική αυτοκρατορία, είναι επαίσχυντοι υπήκοοι της διοίκησης του προέδρου Τραμπ», είπε ο Βαλέρο κατά τις συνομιλίες.
Το κείμενο της απόφασης, που υποστηρίχθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο στη Γενεύη με 19 ψήφους έναντι 7 κατά και 21 αποχές.
«Πιστεύουμε πως χρειάζεται να γίνουν σοβαρά και αξιόπιστα βήματα για να υπάρξει λογοδοσία.
Και τα βήματα αυτά δεν γίνονται στο εσωτερικό της Βενεζουέλας», δήλωσε η πρεσβευτής της Βραζιλίας Μαρία Νάζαρετ Φαράνι Αζεβέντο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης