Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τέλος το κάπνισμα και στα μπαλκόνια

Ρωσία: Τέλος το κάπνισμα και στα μπαλκόνια
Η Ρωσία σβήνει το τσιγάρο και στα μπαλκόνια
Το κάπνισμα θα απαγορεύεται αυστηρά στα μπαλκόνια και οι παραβάτες θα τιμωρούνται στο προσεχές μέλλον με τσουχτερά πρόστιμα, βάσει των νέων μέτρων που λαμβάνουν οι ρωσικές αρχές, σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τον κίνδυνο πυρκαγιών.
Ειδικότερα, τα νέα μέτρα που λαμβάνονται στη Ρωσία προβλέπουν ότι στο εξής θα απαγορεύονται οι «φωτιές σε ανοιχτά μέρη», όπως μπαλκόνια διαμερισμάτων ή ανοιχτούς χώρους ξενοδοχείων.
Τόσο τα σπίρτα όσο και το κάπνισμα, περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, όπως επίσης το μπάρμπεκιου και τα κεριά.
Στο άκουσμα του νέου μέτρου, επικράτησε αρχικά μία σύγχυση, με αξιωματούχο καπνοβιομηχανίας μάλιστα να επιμένει ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο «τους αλκοολικούς που ψήνουν κεμπάπ στα μπαλκόνια τους».
Οι αρχές ωστόσο επανήλθαν με διευκρινίσεις ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύεται και το κάπνισμα και προειδοποιώντας ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 42 ευρώ πρόστιμο, ενώ εάν το τσιγάρο τους προκαλέσει φωτιά, τότε θα διώκονται ποινικά.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, αφού εάν δεν θέλουν να καπνίσουν στο διαμέρισμά τους θα πρέπει να κατέβουν στον δρόμο.
Αρκετοί μάλιστα αναρωτιούνται ποιος ο λόγος να έχεις μπαλκόνι, εάν δεν μπορείς να καπνίσεις εκεί, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους απαγορεύει να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν την περιουσία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης