Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Κατάρ για το Μουντιάλ 2022: Δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Διεθνής Αμνηστία εναντίον Κατάρ για το Μουντιάλ 2022: Δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ότι το Κατάρ δεν τήρησε τις υποσχέσεις του για τα δικαιώματα όσων εργάζονται στη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022
Δυσαρεστημένη η Διεθνής Αμνηστία για τα εργασιακά δικαιώματα των αλλοδαπών που εργάζονται για την διοργάνωση του Μουντιάλ του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί το 2022.
"Οι μεταρρυθμίσεις του Κατάρ υπολείπονται των υποσχέσεων", δήλωσε η Αμνηστία.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί το 2022 στο Κατάρ. Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό έχουν σημειώσει μικρή βελτίωση, αλλά απέχουν πολύ από τις αρχικές δεσμεύσεις.
"Υπήρξε κάποια μικρή βελτίωση, αλλά γενικά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια πραγματική έλλειψη προόδου και οι εργαζόμενοι πληρώνουν το τίμημα", ανέφερε  ο αναπληρωτής Διευθυντής Global Affairs της Amnesty International, Stephen Cockburn.
Αποτέλεσμα εικόνας για qatar soccer 2022
Η Αμνηστία κατέγραψε περιπτώσεις 2.000 εργαζομένων που έμειναν απλήρωτοι παρά τις δεσμεύσει των αρμοδίων.
"Πιστεύουμε ότι οι φορείς όπως οι χορηγοί της FIFA και άλλοι και οι εθνικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν ρόλο να επισημάνουν αυτά τα θέματα προσπαθώντας να ενθαρρύνουν και να πιέσουν τις αρχές του Κατάρ να κάνουν ό,τι έχουν υποσχεθεί", ανέφερε ο Cockburn .
Το Κατάρ απάντησε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις του είναι "εκτεταμένες και αποτελεσματικές" και ότι "οποιαδήποτε ζητήματα ή καθυστερήσεις στα συστήματα μας θα αντιμετωπιστούν συνολικά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης