Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν θα προχωρήσει στον ψηφιακό φόρο ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει διεθνής συμφωνία

Η Κομισιόν θα προχωρήσει στον ψηφιακό φόρο ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει διεθνής συμφωνία
Στόχος της Κομισιόν η καταπολέμηση της φοροαποφυγής από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες
Η Ε.Ε. θα επιβάλει μόνη της ψηφιακό φόρο ακόμη κι αν δεν υπάρξει κάποια διεθνής συμφωνία μέσα στο 2020.
Έτσι, ελπίζει να αυξήσει την πίεση στις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες κατηγορούνται ότι πληρώνουν ελάχιστα.
"Εάν δεν επιτευχθεί ουσιαστική συμφωνία μέχρι το τέλος του 2020, η ΕΕ θα πρέπει να είναι πρόθυμη να δράσει μόνη της" για έναν ψηφιακό φόρο", δήλωσε η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την ψηφιακή πολιτική και τον ανταγωνισμό.
Ο ορισθείς Επίτροπος για τη φορολογία, Paolo Gentiloni, επανέλαβε την στάση της Vestager, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει μεμονωμένες κυβερνήσεις της ΕΕ από το να μπορούν να ασκήσουν βέτο σε αποφάσεις σχετικά με φορολογικά θέματα,
Ο Gentiloni δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις. Επί του παρόντος δεν υπάρχει συντονισμός όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ.
Οι νέοι Επίτροποι αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους το Νοέμβριο, αφού λάβουν το τελικό πράσινο φως από τους νομοθέτες της ΕΕ στις ακροάσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.
Με την ανάπτυξη της Ευρωζώνης να επιβραδύνεται, οι αρμόδιοι Επίτροποι θέλουν να λάβουν μέτρα που θα στοχεύουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης