Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως: Πολύ ανησυχητικά τα στοιχεία της Κομισιόν για τις επιδόσεις των μαθητών

Κεραμέως: Πολύ ανησυχητικά τα στοιχεία της Κομισιόν για τις επιδόσεις των μαθητών
Στην έκθεση της Κομισιόν υπάρχουν κάποια νούμερα πολύ ανησυχητικά που έχουν να κάνουν με τις ικανότητες της γραφής, ανάγνωσης, μαθηματικών, δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Την ανησυχία του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις χαμηλές επιδώσεις των μαθητών, όπως προκύπτουν από τη έκθεση της Κομισιόν.
Η υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης δήλωσε:
«Είναι μία Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, παρουσιάστηκε χθες, από τον Ευρωπαίο Επίτροπο και πράγματι συνάδει με αποτελέσματα που είχανε βγει και από την Ανεξάρτητη Αρχή και από τη χώρα μας, και δείχνουν προς δύο κατευθύνσεις θα έλεγα.
Υπάρχουν θετικά και αρνητικά.
Στα θετικά είναι ότι έχει μειωθεί πάρα πολύ το ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο και έχει μειωθεί πολύ, σε βαθμό εντυπωσιακό από τα ποσοστά από την υπόλοιπη Ευρώπη, από το μέσο όρο τον ευρωπαϊκό.
Από την άλλη όμως, πράγματι, υπάρχουν κάποια νούμερα πολύ ανησυχητικά που έχουν να κάνουν με τις ικανότητες της γραφής, ανάγνωσης, μαθηματικών.
Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, για να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε μία νέα ώθηση στην εκπαίδευση εν συνόλω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης