Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -4,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -4,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -4,7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, έναντι ανόδου +0,7% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -3,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,2%, έναντι ανόδου +1,3% τον Ιούλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιαπωνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο υποδείκτης που αφορά τις αποστολές του βιομηχανικού τομέα υποχώρησε κατά -1,4% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -4,6%.
Ο υποδείκτης αποθεματάτων παρέμεινε αμετάβλητος σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,7%, ενώ ο δείκτης αναλογίας των αποθεμάτων αυξήθηκε κατά +2,8% σε μηνιαία βάση και κατά +8,7% σε ετήσια βάση.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, οι λιανικές πωλήσεις για τον Αύγουστο του 2019 κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2% σε ετήσια βάση, αντιστρέφοντας την πτώση του -2% που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +0,7%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +4,8% έναντι πτώσης -2,3% προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων στο +2,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης