Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σημαντική η βελτίωση κερδοφορίας και κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες - Ελκυστικές οι ανόργανες λύσεις για τη μεγάλη πρόκληση των NPEs

tags :
DBRS: Σημαντική η βελτίωση κερδοφορίας και κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες - Ελκυστικές οι ανόργανες λύσεις για τη μεγάλη πρόκληση των NPEs
Η βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων οδήγησε σε ενισχυμένα καθαρά κέρδη τα τελευταία τρίμηνα, ενώ η κεφαλαιοποίηση σε όλο τον τομέα βελτιώθηκε
Oι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν φιλόδοξους στόχους για τη μείωση του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), σύμφωνα με την DBRS, η οποία θεωρεί ότι η επιτυχής εκτέλεση είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση των θεμελιωδών μεγεθών των τραπεζών.
Οι τράπεζες σημειώνουν επίσης κάποια πρόοδο στην ενίσχυση των καθαρών κερδών και της κεφαλαιοποίησης τους, διαπιστώνει.
Ειδικότερα, στη σημερινή, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 3σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "DBRS: Greek Banks Accelerate Efforts to Restore Fundamentals" (Οι ελληνικές τράπεζες επιταχύνουν τις προσπάθειες αποκατάστασης των θεμελιωδών τους) που σς παρουσιάζει το bankingnews.gr, η DBRS στοιχειοθετεί σε τρεις παραμέτρους τα βασικά στοιχεία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.
Ειδικότερα:
• Το βελτιωμένο μακροοικονομικό περιβάλλον πρέπει να βοηθήσει τις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των NPEs
• Οι τράπεζες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο στη μείωση του αποθέματός των NPEs, ωστόσο, οι ανόργανες λύσεις είναι τώρα ελκυστικές με σημαντικές πωλήσεις ή / και τιτλοποιήσεις.
• Οι τράπεζες έχουν επίσης προβεί σε ενέργειες για την αποκατάσταση της κερδοφορίας, ενώ δύο τράπεζες ενίσχυσαν πρόσφατα τα επίπεδα κεφαλαιοποίησης τους μέσω της έκδοσης τίτλων Κατηγορίας 2.
"Η DBRS θεωρεί ότι η διαχείριση του υψηλού επιπέδου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες.
Μέχρι σήμερα, οι τράπεζες βασίστηκαν κυρίως σε οργανικές λύσεις για να μειώσουν το απόθεμά των NPE, ωστόσο, πιο πρόσφατα ανόργανες λύσεις ενεργούν με σημαντικές πωλήσεις ή / και τιτλοποιήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.
Η βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων οδήγησε σε ενισχυμένα καθαρά κέρδη τα τελευταία τρίμηνα, ενώ η κεφαλαιοποίηση σε όλο τον τομέα βελτιώθηκε επίσης", αναφέρει η DBRS.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης