Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στροφή στην τόνωση της οικονομίας κάνει ο Kurz

Αυστρία: Στροφή στην τόνωση της οικονομίας κάνει ο Kurz
Ο Sebastian Kurz θέλει να τονώσει την οικονομία της Αυστρίας και να μειώσει την ανεργία
Θριαμβευτής των χθεσινών (29/9) εκλογών στην Αυστρία ο 33χρονος Sebastian Kurz, με το κόμμα του, OVP να έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των δεύτερων Σοσιαλδημοκρατών, θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον του στην τόνωση της οικονομίας.
Ο Kurz, παρά το "Σκάνδαλο Strache" που του είχε κοστίσει την πλειοψηψία στο Κοινοβούλιο, αναδείχθηκε νικητής των εκλογών και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση συμμάχων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Kurz και το κόμμα του βγήκαν αλώβητοι από την χθεσινή εκλογική δοκιμασία, καθώς ο άλλοτε κυβερνητικός του εταίρος, το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (16,1%) ήταν και αυτό που πλήρωσε το μεγάλο τίμημα του σκανδάλου χρηματισμού, στο οποίο ενεπλάκη ο ηγέτης του Heinz Christian Strache και το οποίο ήταν αυτό που οδήγησε στην κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού και στις πρόωρες εκλογές.
Οι αυστριακοί ψηφοφόροι όμως έχουν εκδηλώσει και την ανησυχία τους για το περιβάλλον με τη ψήφο τους, καθώς οι Πράσινοι έλαβαν 14%.
Ο Sebastian Kurz, σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησής του περιλαμβάνουν την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης σε μια περίοδο εμπορικού και πολιτικού ανταγωνισμού.
"Βλέπουμε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές σε χώρες όπως η Γερμανία, το Brexit δεν έχει ακόμα επιλυθεί, στις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ υπάρχουν εντάσεις", δήλωσε.
"Η πρόκληση για εμάς θα είναι να εξασφαλίσουμε καλή οικονομική ανάπτυξη και στο μέλλον και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε ξανά την ανεργία στην Αυστρία. Αυτό θα είναι μια δύσκολη φάση. "
O Sebastian Kurz έκανε λόγο για τη «μεγάλη εμπιστοσύνη» από την πλευρά των ψηφοφόρων και τη «μεγάλη ευθύνη» που αναλαμβάνει το κόμμα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης