Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε ιστορικό υψηλό το εθνικό χρέος της Βραζιλίας - Ανέρχεται στο 79,8% του ΑΕΠ

Σε ιστορικό υψηλό το εθνικό χρέος της Βραζιλίας - Ανέρχεται στο 79,8% του ΑΕΠ
Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Βραζιλίας για τον Αύγουστο 2019
Το δημόσιο χρέος της Βραζιλίας αυξήθηκε τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας την Δευτέρα λόγω του συνδυασμού των αυξημένων πληρωμών τόκων, του υψηλότερου δανεισμού και της εξασθένησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Το συνολικό ακαθάριστο χρέος της Βραζιλίας που συμπεριλαμβάνει την κεντρική κυβέρνηση, τα κράτη, τους δήμους και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αυξήθηκε στο 79,8% του ΑΕΠ από 79% τον Ιούλιο 2019.
Αυτό είναι και το υψηλότερο σημείο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται συγκρίσιμα στοιχεία για το 2006. Έτσι φαίνεται η πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ελλειμμάτων στην υγεία, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την αναζωογόνηση της εμπιστοσύνης, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, τα ονομαστικά επιτόκια προστίθενται 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στο δείκτη χρέους / ΑΕΠ, η απόσβεση του πραγματικού μήνα παρουσίασε 0,4 ποσοστιαίες μονάδες και η καθαρή έκδοση χρεών πρόσθεσε 0,1 εκατοστιαία μονάδα. Η ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη αφαιρούσε 0,3 ποσοστιαίες μονάδες.
Το βραζιλιάνικο νόμισμα ρεάλ (real) αποδυναμώθηκε 8% έναντι του δολαρίου τον Αύγουστο, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σε 4 χρόνια και οι αποδόσεις των δεκαετών βραζιλιάνικων ομολόγων σημείωσαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2018.
Το ονομαστικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Βραζιλίας τον περασμένο μήνα (Αύγουστο 2019) ήταν 63,64 δισ. ευρώ (15,3 δισ. δολάρια), γεγονός που έφερε το συσσωρευμένο έλλειμμα τους τελευταίους 12 μήνες στα 444,7 δισ. ευρώ ή το 6,32% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.
Το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα της κυβέρνησης πριν από την πληρωμή των επιτοκίων λαμβανόταν υπόψη ήταν 13,45 δισ. Ευρώ (3,2 δισ. Δολάρια), λιγότερο από τα 16,69 δισ.
Για το δωδεκάμηνο έως τον Αύγουστο 2019, το πρωτογενές έλλειμμα ανερχόταν σε 95,508 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1,36% του ΑΕΠ. Ο στόχος της κυβέρνησης Bolsonaro για το ημερολογιακό έτος είναι ένα έλλειμμα 132 δισ. ευρώ, το οποίο θα είναι το έκτο συνεχές ετήσιο έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης