Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Αφόρητες οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας εάν απολυθούν οι συμβασιούχοι

ΠΟΕΔΗΝ: Αφόρητες οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας εάν απολυθούν οι συμβασιούχοι
ΠΟΕΔΗΝ για συμβασιούχους: Εάν απολυθούν οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες
Υπόμνημα με τις θέσεις της θα καταθέσει στον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ με τον υφυπουργό, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10.00 - 15.00 του επικουρικού προσωπικού, που συμμετείχε στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση, και της συγκέντρωσης που κάνανε έξω από το υπουργείο.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν ότι «στα νοσοκομεία εργάζονται 12.000 συμβασιούχοι, οι οποίοι εάν απολυθούν μετά το τέλος των συμβάσεων που λήγουν το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι συνθήκες περίθαλψης και εργασίας θα γίνουν αφόρητες».
Ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 υπαλλήλων που υπηρετούν στα νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ.
«Ο υφυπουργός μας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει θετικά την ανανέωση των συμβάσεων και ότι δεν επιθυμεί εν μία νυκτί να φύγουν 4.000 υπάλληλοι από τα νοσοκομεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Για την τύχη του επικουρικού προσωπικού και την ακύρωση των «ψεύτικων», όπως τις χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «βεβαιώσεων προϋπηρεσίας, που κατέχουν εκατοντάδες υποψήφιοι του διαγωνισμού που αφορά το επικουρικό προσωπικό», οι συνδικαλιστές ζήτησαν να μη ληφθούν υπ' όψιν και να εκδοθούν νέες με την πράξη διορισμού των υποψηφίων του διαγωνισμού.
Ο κ. Κοντοζαμάνης τους δήλωσε ότι είναι σε συζήτηση με το ΑΣΕΠ για τη λύση του ζητήματος.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «εξετάζουν να αποσταλεί στο ΑΣΕΠ μία κατάσταση όλων των επικουρικών υπαλλήλων και από εκεί να γίνει διασταύρωση.
Εάν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα προχωρήσουν στη λύση της ακύρωσης των βεβαιώσεων που κατέχουν οι υποψήφιοι και την έκδοση νέων».
Η Ομοσπονδία ζήτησε, επίσης, το επικουρικό προσωπικό που εργάζεται πολλά χρόνια και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εάν δεν είναι στους επιτυχόντες του διαγωνισμού να εξευρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να εργάζονται, κάτι που θα εξετασθεί από το υπουργείο.
Για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία, ο κ. Κοντοζαμάνης -αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ- είπε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα εξετάσει την παράταση των συμβάσεων και τη βελτίωση της μοριοδότησης.

Νέα στάση εργασίας

Πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 - 15.00 στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τις 2 Οκτωβρίου, προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που, όπως αναφέρει, «περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης