Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ασταθής μήνας ο Οκτώβριος - Οι εκτιμήσεις 4 αναλυτών για την πορεία της Wall Street

tags :
Ασταθής μήνας ο Οκτώβριος - Οι εκτιμήσεις 4 αναλυτών για την πορεία της Wall Street
Ιστορικά ο Οκτώβριος είναι ο πιο ασταθής μήνας καθώς ο VIX τείνει να φτάνει στο υψηλότερο σημείο κατά τη διάρκεια του μήνα 
Αν και η Wall Street κατάφερε, κατά τον Σεπτέμβριο, να βγει αλώβυτη από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και των ανησυχιών για την παραπομπή (με τον S&P να παρουσιάζει κέρδη 1,7%), ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι διαφορετικός.
Σύμφωνα με τη Macro Risk Advisors, ο Οκτώβριος ιστορικά είναι ο πιο ασταθής μήνας καθώς ο VIX τείνει να φτάνει στο υψηλότερο σημείο τον μήνα, με άνοδο μεγαλύτερη των 21 μονάδων μεσοσταθμικά κατά τα τελευταία 30 έτη.
Την ίδια στιγμή, η εκπληκτική ανθεκτικότητα που παρουσίασε η αγορά τον Σεπτέμβριο, που τυπικά είναι ο χειρότερος μήνας για τα χρηματιστήρια, θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι το ράλι αναμένεται να χάσει δυναμική.
«Η έλλειψη μεταβλητότητας αυτόν τον μήνα, αυξάνει τις πιθανότητες για λίγο πιο εκρηκτικό Οκτώβριο.
Ένα πράγμα που ξέρουμε είναι ότι οι αγορές δεν μένουν ήρεμες για πάντα και αυτό το έχουμε δει πολλές φορές φέτος» επισημαίνει ο Ryan Detrick από την LPL Financial.
Εξάλλου, υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούσαν να «τρελάνουν» την αγορά, περιλαμβανομένων των εμπορικών συνομιλιών, των μεγεθών για τρίτο τρίμηνο και την υπόθεση παραπομπής του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, περισσότερες από 190 εταιρείες του S&P 500 έχουν παρουσιάσει ημερήσια μεταβολή περισσότερη του 1% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη Macro Risk Advisors.
Εξάλλου, οι εμπορικές εντάσεις θα συνεχίσουν να αποτελούν ανησυχία ακόμα κι αν σημειωθούν καθυστερήσεις στους δασμούς ή άλλες ενέργειες.
«Είμαστε σίγουροι ότι, εκτός απροόπτου, η κλιμάκωση θα συνεχιστεί μεσορπόθεσμα, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε παύση θα είναι μικρής διάρκειας.
Οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλες τις δράσεις που έχουν ανακοινωθεί ακόμα κι αν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω καθυστερήσεις ή παύσεις» επισημαίνεται σε ανάλυση της Morgan Stanley.
Τέλος, τα στοιχεία από την Bespoke Investment Group δείχνουν ότι ο Οκτώβριος ως επί το πλείστον «κυμαίνεται» μεταξύ των ενδο-μηνιαίων κερδών και ζημιών καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα από το 1983 έως το 2018.
«Ενώ τείνει να υπάρχει κάποια αδυναμία στις πρώτες μέρες του μήνα, από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο S&P 500 σημειώνει σταθερά κέρδη τελειώνοντας με μέσο κέρδος 1,89%» δήλωσε ο Paul Hickey από την Bespoke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης