Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παπαδήμος: Η νομισματική πολιτική του Draghi είναι ριζοσπαστική - Σταθεροποίησε την ευρωπαϊκή οικονομία

Παπαδήμος:  Η νομισματική πολιτική του  Draghi είναι ριζοσπαστική - Σταθεροποίησε την ευρωπαϊκή οικονομία
Ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε πως γνωρίζει "από πρώτο χέρι" πόσο βοήθησε ο Mario Draghi
Για τον ρόλο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη διάσωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη τιμήθηκε νωρίτερα σήμερα (1/10) ο M. Draghi από την Ακαδημία Αθηνών.
«Η συνεισφορά του είναι σημαντική και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνωρίσεως», ανέφερε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Στέφανος Ήμελλος.
Τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος.
Έκανε λόγο για «επιφανή οικονομολόγο, με παγκόσμια εμβέλεια και αναγνώριση», με ερευνητικό και συγγραφικό έργο που καλύπτει ευρύ φάσμα της οικονομικής επιστήμης.
Σημείωσε ότι ο κ. Draghi ανέλαβε τα ηνία της ΕΚΤ σε μία δύσκολη συγκυρία, με ορατό τον κίνδυνο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, πιέσεις από τις οικονομίες άλλων χωρών της ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, την οικονομία της ευρωζώνης γενικότερα σε ύφεση, και τη βιωσιμότητα του ευρώ σε αμφισβήτηση.
«Η ΕΚΤ έδρασε αποφασιστικά με συμβατικά και μη συμβατικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης», ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, παραπέμποντας στη φραστική παρέμβαση του κ. Draghi  στο Λονδίνο το 2012: «Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να πράξει ό,τι απαιτείται για να σώσει το ευρώ και πιστέψτε με, αυτό θα είναι επαρκές».
Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμβολή του κ. Draghi στην ανάκαμψη της ζώνης του ευρώ και του απέδωσε "ηγετικό ρόλο" στην πολιτική μείωσης επιτοκίων της ΕΚΤ και την ποσοτική χαλάρωση - πολιτική που σταθεροποίησε την οικονομία της ευρωζώνης.
Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στη συνεισφορά του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα το 2011-12 και το 2015.
«Έδρασε εποικοδομητικά και αποφασιστικά στην επίλυση των θεμάτων και στήριξε τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής Ελλάδας», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης