Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

Αίρεται η ασυλία του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis
Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του ώστε να αποκαλύψει τη σκευωρία, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου αποφάσισε η Βουλή, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και έναν κατά.
Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του ώστε να αποκαλύψει τη σκευωρία, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής.
«Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο.
Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέροντας ότι στήθηκε ένα «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και, μέσω της καταστροφής τους, των πολιτικών τους κομμάτων».
Την αντίθεση του Κινήματος Αλλαγής στο αίτημα της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis εξέφρασε νωρίτερα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.
«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι απόλυτα αντίθετη με το αίτημα αυτό διότι είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, αλλά επιπλέον είναι φανερό ότι υπάρχει και θέμα νομιμότητας όλης αυτής της διαδικασίας, και αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει και το προεδρείο της Βουλής και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ολομέλεια της Βουλής η κα. Γεννηματά.
«Είναι σαφές ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι απλώς ένα μέρος του σκανδάλου στο νευραλγικό τομέα του φαρμάκου, αλλά αποτελεί και πολιτική σκευωρία.
Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται ότι στήθηκε και λειτούργησε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, σκοτεινό, το οποίο γεννήθηκε στα σπλάχνα μέρους της Δεξιάς, αλλά το υιοθέτησε, το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που αποτελούν πλήγμα στους θεσμούς και άρα στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Όλοι μας, όλη η ΚΟ θα συμβάλει ενεργά έτσι ώστε, στο πλαίσιο αυτής της Προανακριτικής, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι όλης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.
Να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά» υποστήριξε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης