Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Στο 30% οι πιθανότητες να χτυπήσει η ύφεση τις ΗΠΑ σε ορίζοντα 12 μηνών

tags :
Barclays: Στο 30% οι πιθανότητες να χτυπήσει η ύφεση τις ΗΠΑ σε ορίζοντα 12 μηνών
Κομβικοί παράγοντες η μεταποίηση και η απασχόληση για τις πιθανότητες ύφεσης
Η Barclays μοιράζεται τις ανανεωμένες ανησυχίες της για επικείμενη ύφεση στην Wall Street, μία μέρα πριν την μηνιαία έκθεση για την απασχόληση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις ΗΠΑ.
Η έκθεση αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα καθορίσει τις πιθανότητες για το κατά πόσον η οικονομία θα συρρικνωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Εξάλλου ήδη τα αποτελέσματα που δημιοσιεύθηκαν χθες (2/10) για την απασχόληση τον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ ήταν απογητευτικά.
"Υπάρχει ανησυχία ότι η παρατεταμένη αδυναμία στον τομέα της μεταποίησης μπορεί να διαχυθεί για σε άλλους κλάδους", ανέφερε ο Michael Gapen της Barclays.
Από τις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2019 την Τρίτη, ο δείκτης Dow έχει βυθιστεί πάνω από 800 μονάδες μετά από νέα στοιχεία που έδειξαν ότι ο κλάδος της μεταποίησης βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο δεκαετίας.
"Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και κατανοούμε τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία τείνει να εξελίσσεται, θα μπορούσαμε να θέσουμε ένα ποσοστό 25 με 30%", είπε για τις πιθανότητες ύφεσης.
Ο Gapen θεωρεί ότι η επόμενη κρίσιμη παρτίδα οικονομικών δεδομένων θα προέρχεται από την αγορά εργασίας. Πιστεύει ότι θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη δύναμη των προσωπικών δαπανών, που αντιστοιχούν περίπου στο 70% της οικονομίας.
"Πρέπει να δούμε πως είναι η απασχόληση για να καταλάβουμε πού θα είναι η κατανάλωση", είπε.
Σύμφωνα με το FactSet, ο δρόμος αναμένει ότι το ποσοστό ανεργίας του Σεπτεμβρίου θα παραμείνει σταθερό στο 3,7%, ενώ οι μηνιαίες μισθολογικές αυξήσεις αυξάνονται κατά 150,000 έναντι 130,000 τον Αύγουστο.
"Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι διανέμονται προς τα κάτω, όπου μπορούμε να έχουμε μια έκπληξη σε οποιονδήποτε από αυτούς τους αριθμούς", δήλωσε ο Gapen. "Θα μπορούσε να μετατοπίσει το συναίσθημα αρκετά γρήγορα."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης