Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Σε υψηλό 10 ετών οι επαναγορές μετοχών – Αύξηση 25% από την αρχή του 2019

BofA: Σε υψηλό 10 ετών οι επαναγορές μετοχών – Αύξηση 25% από την αρχή του 2019
Η αξία των επαναγορών μετοχών αυξήθηκε 39% στο γ’ τρίμηνο του 2019
Εντυπωσιακή πορεία ακολουθούν οι επαναγορές μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη Bank of America να τονίζει ότι η τελευταία εβδομάδα ήταν μία από τις πιο δραστήριες από το 2009, με τις τεχνολογικές εταιρείες να ηγούνται της όλης διαδικασίας.

Βάσει των στοιχείων της αμερικανικής τράπεζας, οι επαναγορές μετοχών έχουν αυξηθεί 25% από την αρχή του 2019 και κατά +39% (σε ετήσια βάση) στο γ’ τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Goldman Sachs, η δραστηριότητα αποδίδεται και στο γεγονός ότι από τη μία πλευρά οι επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν εταιρικά ομόλογα, κάτι που βοηθά τις εταιρείες να αυξάνουν τα κεφάλαιά τους, τα οποία χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την επαναγορά μετοχών.
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο 2019 υπήρξαν εκδόσεις εταιρικών ομολόγων αξίας 434 δισ. δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσό το οποίο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

Την ίδια ώρα οι βασικοί πωλητές μετοχών είναι οι επονομαζόμενοι insiders των εταιρειών, δηλαδή τα κορυφαία διοικητικά στελέχη τους.
Οι πωλήσεις μετοχών από insiders έφθασαν στα 26 δισ. δολάρια από την αρχή του 2019, καθιστώντας το τρέχον έτος ένα από τα πιο δραστήρια σε αυτή την τακτική από το 2000!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης