Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλει μια εξατομικευμένη προσέγγιση εκείνου που αιτείται άσυλο

Γεραπετρίτης: Το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλει μια εξατομικευμένη προσέγγιση εκείνου που αιτείται άσυλο
«Yπάρχει πράγματι μια κυβερνητική πολιτική αυστηροποίησης στα σημεία εισόδου, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να μην υπάρξει πολύ μεγαλύτερη διόγκωση του προβλήματος»,τονίζει ο Γ. Γεραπετρίτης
«Tο Διεθνές Δίκαιο επιβάλλει μια εξατομικευμένη προσέγγιση εκείνου που αιτείται άσυλο», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
Ο ίδιος δίνει έμφαση στην αναγκαιότητα εκδίκασης «με πολύ μεγάλη ταχύτητα στους δύο διοικητικούς βαθμούς και κατόπιν στο δικαστήριο των αιτήσεων ασύλου που κατατίθενται από το σύνολο όσων φτάνουν στα νησιά έτσι ώστε να υπάρχει μια γρήγορη αποκάθαρση εκείνων που πράγματι δικαιούνται προστασία σε σχέση με τους υπολοίπους, οι οποίοι θα επαναπροωθούνται».
Υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή «υπάρχει πράγματι μια κυβερνητική πολιτική αυστηροποίησης στα σημεία εισόδου, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να μην υπάρξει πολύ μεγαλύτερη διόγκωση του προβλήματος».
Για την υπόθεση Novartis, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρει πως από τα «στοιχεία του φακέλου, κυρίως από τις μαρτυρίες προσώπων που ανήκουν στη δικαστική λειτουργία, προκύπτει ότι έχει υπάρξει πράγματι μια αρχή τέλεσης αδικήματος από τον κ. Παπαγγελόπουλο.
Δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω σύνδεση με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο».
Περαιτέρω, για την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι «δεν ομιλούμε για χορήγηση δικαιώματος ψήφου.
Γι' αυτό που μιλούμε είναι να διευκολύνεται ο ήδη φορέας του εκλογικού δικαιώματος να το ασκεί από τον τόπο παραμονής του».
Ακόμη, τονίζει ότι εκ μέρους της κυβέρνησης «δεν υπάρχει καμία προδιάθεση για να υπάρχει καταγγελία (της Συμφωνίας των Πρεσπών) και ούτε το επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με την παραβίαση της συμφωνίας αυτής».
Συμπληρώνει πως «η συμφωνία στο μέτρο που έχει κυρωθεί από την Ελλάδα, ισχύει και θα γίνει σεβαστή»,
Κληθείς να απαντήσει για το αν συμμερίζεται την άποψη "η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια και ελληνική", αναφέρει ότι «το πραγματικό πρόβλημα ανάγεται στη δημιουργία αυτού του νέου κράτους το οποίο προέκυψε από τη διάσπαση της παλαιάς Γιουγκοσλαβίας.
'Αρα υπάρχει μια ιστορική διαδρομή για τη διαμόρφωση ενός τεχνητού κράτους στην πραγματικότητα.
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας εκτείνεται βεβαίως και στην Ελλάδα και στην περιοχή που σήμερα είναι η Βόρεια Μακεδονία και στη Βουλγαρία. Αυτό δεν αμφισβητείται με κανέναν τρόπο.
Η Μακεδονία ως προέλευση πολιτισμική και ιστορική είναι ελληνική».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης