Πολιτική

Μηταράκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη υλοποιήσει μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων

Μηταράκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη υλοποιήσει μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων
«H εξασφάλιση ενός μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων υπήρξε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού», αναφέρει ο Ν. Μηταράκης
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή επέδειξε γενναιότητα και αποφασιστικότητα έχοντας ήδη υλοποιήσει μια σειρά τολμηρών μεταρρυθμίσεων», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.
Κάνοντας αναφορά στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «επιλέγει να συνεχίσει τη μετωπική επίθεση, χωρίς υπεύθυνες τοποθετήσεις και ουσιαστική εποικοδομητική κριτική».
Περαιτέρω, τονίζει πως «η εξασφάλιση ενός μακροπρόθεσμα βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων υπήρξε μία από τις βασικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού».
Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρει «δουλεύουμε στο υπουργείο Εργασίας με την Ομάδα Εργασίας προκειμένου οι νέοι ασφαλισμένοι από 1/1/2021 να μπορούν να ωφεληθούν από το νέο επικουρικό μοντέλο ασφάλισης».
Όπως σημειώνει ο υφυπουργός, «βάσει των εκτιμήσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η νέα επικουρική σύνταξη λόγω των αποδόσεων αναμένεται να είναι μεσοσταθμικά αυξημένη κατά 35% σε σχέση με τη σημερινή σύνταξη».
Τέλος, για την υπόθεση Novartis ο κ. Μηταράκης επισημαίνει ότι «όλοι έχουν πειστεί ότι η υπόθεση Novartis όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, υπήρξε μια σκευωρία για να αναδειχθεί το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης