Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Johnson απειλεί να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. - Στέλνει Farage (Κόμμα για το Brexit) στις Βρυξέλλες

Ο Johnson απειλεί να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. - Στέλνει Farage (Κόμμα για το Brexit) στις Βρυξέλλες
Τον Farage ως Επίτροπο θα στείλει ο Johnson στις Βρυξέλλες
Ο Boris Johnson απειλεί να σαμποτάρει την Ε.Ε. με άσκηση βέτο στον προϋπολογισμό, στέλνοντας τον Farage στις Βρυξέλλες ως Επίτροπο.
Το Brexit, αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, βρίσκεται περίπου 20 μέρες μακριά (31/10) και τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες αρχίζουν και γίνονται πιο σκληρές.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Johnson απειλεί να σαμποτάρει τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης, στέλνοντας τον Nigel Farage στις Βρυξέλλες ως Επίτροπο.
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, οι Βρυξέλλες ελπίζουν ότι θα εγκριθούν τον Μάρτιο, αλλά ο Johnson θα μπορούσε να ασκήσει βέτο αν το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην Ένωση τον Μάρτιο.
Ο Steve Baker, ο πρώην υπουργός Brexit, επαίνεσε το υποτιθέμενο σχέδιο του Johnson περιγράφοντας τον Nigel Farage ως ένα «πυρηνικό όπλο».
Ο Johnson δημοσίευσε την προηγούμενη Τετάρτη (2/10) ένα σχέδιο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το οποίο θα έμενε ουσιαστικά η Βόρεια Ιρλανδία στην ενιαία αγορά της ΕΕ για όλα τα εμπορεύματα, τηρώντας τους τελωνειακούς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Το σχέδιο θα έδινε επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία τη δυνατότητα να παραμείνει συμβαλλόμενο μέρος στη συμφωνία για κάθε τέσσερα χρόνια.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Leo Varadkar επέμεινε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο εβδομάδες, αν και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του διαπραγματευτή για Brexit Michel Barnier, αντιμετώπισαν επιφυλακτικά την πρόταση, λέγοντας ότι είναι αναγκαίες «περαιτέρω συζητήσεις».
Χθες 7/10 το βράδυ, το σχέδιο κέρδισε την υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού David Cameron, ο οποίος δήλωσε ότι ο Johnson έχει «καλές πιθανότητες» να πετύχει συμφωνία με την Ε.Ε.. Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον E. Macron να προωθήσει το σχέδιο Brexit που έχει καταρτίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης