Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υφ.Κοινωνικής Ασφάλισης): Ότι αναλογεί στους συνταξιούχους, θα πληρωθεί από την κυβέρνηση

Μηταράκης (υφ.Κοινωνικής Ασφάλισης): Ότι αναλογεί στους συνταξιούχους, θα πληρωθεί από την κυβέρνηση
Είναι δεδομένο ότι θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης υποστήριξε ο κ.Μηταράκης
Διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση θα καταβάλλει ότι αναλογεί στους συνταξιούχους παρείχε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Ν. Μηταράκης.
«Δεν έχουν να ανησυχούν για απολύτως τίποτα οι συνταξιούχοι.
Ό,τι τους αναλογεί θα πληρωθεί από την κυβέρνηση» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Μηταράκης, αναφέροντας πως «είναι δεδομένο ότι θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».
Ερωτηθείς ωστόσο για το πώς και πότε θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ.Μηταράκης υποστήριξε πως «έχουμε δει μόνο τις περιλήψεις των πέντε αποφάσεων».
«Πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες των αποφάσεων για να απαντήσουμε» υπογράμμισε ο κ.Μηταράκης, αναφέροντας πάντως ότι «δημιουργούνται θέματα για τις επικουρικές συντάξεις και τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών», για τα οποία, όπως είπε, «πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, για να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ».
«Η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ, ωστόσο πρέπει νομοθετήσουμε το συντομότερο» είπε ο υφυπουργός, ο οποίος διέψευσε το ενδεχόμενο μείωσης σε συντάξεις.
Εξηγώντας από πού θα αντληθούν τα κονδύλια για την καταβολή των αναδρομικών, είπε δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020, αλλά θα πρέπει όμως να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος.
«Έχουμε τονίσει ότι θα δοθούν, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος ερωτηθείς αν θα δοθεί «δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα στους συνταξιούχους», είπε ότι «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την απόφαση του ΣτΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης