Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβερνητικές πηγές για 120 δόσεις: Στα 11,6 δισ. οι συνολικές ρυθμίσεις - Απόλυτη επιτυχία του μέτρου

Κυβερνητικές πηγές για 120 δόσεις: Στα 11,6 δισ. οι συνολικές ρυθμίσεις - Απόλυτη επιτυχία του μέτρου
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ
Για απόλυτη επιτυχία του μέτρου των 120 δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ταμεία και εφορία κάνουν λόγω κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι εισήλθαν σε ρύθμιση συνολικά οφειλές αξίας 11,6 δισ.
Όπως αναφέρει «οφειλές συνολικού ύψους 11,6 δισ. ευρώ μπήκαν τελικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας την απόλυτη επιτυχία μιας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ.
Στη ρύθμιση που αφορά χρέη τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησαν να υπαχθούν 1.154.708 συμπολίτες μας.
Με τον τρόπο αυτό μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που παίρνουν ανάσα και μπορούν πλέον να κινηθούν στην αγορά, ενώ ενισχύονται με έσοδα τα δημόσια ταμεία.
Παράλληλα βρίσκονται εκτεθειμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη ΝΔ.
Η ρύθμιση όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βελτιώθηκε αποδίδοντας τα μέγιστα.
Πιο συγκεκριμένα, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από αυτές, 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς.
Συνεπώς, 1 στους 3 οφειλέτες συμπολίτες μας έσπευσαν να υπαχθούν μαζικά  στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ.
Η επιτυχία αυτή καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη.
Ρεκόρ -που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- σημειώνεται και στο ζήτημα των χρεών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία.  Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών.
Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δις ευρώ.
Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μέσα από ένα μείγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής με μειωμένους φόρους και εισφορές, ισχυρή ανάπτυξη και πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, και κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές από νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης