Τελευταία Νέα
Speculator

Η Creta Farms ξεγυμνώνει το ΓΕΜΗ

tags :
Η Creta Farms ξεγυμνώνει το ΓΕΜΗ
Η υπόθεση της Creta Farm έρχεται να αναδείξει σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ΓΕΜΗ.
Η υπόθεση της Creta Farm έρχεται να αναδείξει σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ΓΕΜΗ.
Στη χθεσινή (8/10) του ανακοίνωση ο Κ. Δομαζάκης παραπέμποντας στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ ανέφερε ότι πρώην μέλος του ΔΣ της Creta Farms και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ. Και αν κάποιος ανέτρεχε στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ θα διαπίστωνε ότι πράγματι ο κ. Μαραβελάκης εμφανίζεται να είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα το συγκεκριμένο έγγραφο έχει
Από την άλλη πλευρά πηγές προσκείμενες στον κ. Εμ Δομαζάκι ανέφεραν ότι η θητεία του κ. Μαραβελάκη έχει λήξει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια και ότι με την παρούσα νομοθεσία έχει καταργηθεί το Εποπτικό Συμβούλιο του ΓΕΜΗ.
Από τα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης προκύπτει ότι πράγματι στις 21 Ιανουαρίου του 2011 διορίστηκε ότι ο κ Μαραβελάκης αναπληρωτής Προέδρου του ΓΕΜΗ με θητεία έως την 21η Ιανουαρίου του 2016.
Συμπεραίνεται εξ αυτού ότι έχει λήξει η θητεία του.
Δεν προκύπτει όμως κατάργηση νομοθετική του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ.
Έτσι το μείζον ερώτημα που τίθεται είναι πως μπορεί να λειτουργεί το ΓΕΜΗ χωρίς Εποπτικό Συμβούλιο από το 2016 έως και κατά πόσο η μη ύπαρξη Εποπτικού Συμβουλίου εγείρει ζητήματα νομιμότητας των πράξεων του φορέα. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια σιωπηρή ή με άλλο τρόπο παράταση της θητείας του Εποπτικού Συμβουλίου. Κορυφαίο στέλεχος πάντως του ΓΕΜΗ που χειρίζεται την υπόθεση της Creta Farm τα είχε χθες μπλεγμένα σε ότι αφορά στο Εποπτικό Συμβούλιο λέγοντας από τη μια ότι έχει καταργηθεί το Εποπτικό και από την άλλη θα καταργηθεί με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που προωθούνται στη Βουλή προς ψήφιση.
Την ίδια στιγμή σε ότι αφορά στην Creta farms επίσης τα μπέδρευε αναφέροντας ότι ζητούνται στοιχεία από την εταιρία (η οποία κατά τις τράπεζες δεν έχει διοίκηση και άρα από ποιον τα ζητούν) για την πρώτη φάση της συνέλευσης που διεκόπη και εν συνεχεία θα αποστείλουν ερωτήματα στο Νομικό συμβούλιο του Κράτους. Κατά τα λοιπά όλοι οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης περιμένουν το ΓΕΜΗ να δημοσιεύσει (τι άραγε;) για να κριθεί η νομιμότητα της διοίκησης όταν το ίδιο είναι αμφίβολο αν λειτουργεί νόμιμα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης