Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η Ελλάδα μπήκε στο κλαμπ των αρνητικών αποδόσεων - Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας

tags :
FT: Η Ελλάδα μπήκε στο κλαμπ των αρνητικών αποδόσεων - Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της οικονομίας
Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα με αρνητικά επιτόκια
Στην έκδοση εντόκων γραμματίων με αρνητικό επιτόκιο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, αναφέρονται οι Financial Times.
«Το κλαμπ των χωρών που πληρώνονται για να δανειστούν από τους επενδυτές έχει ένα απρόσμενο μέλος: την Ελλάδα» σχολιάζει ο αρθρογράφος και επισημαίνει η μείωση της απόδοσης αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στο -0,5% τον Σεπτέμβριο του 2019.
«Αλλά το ορόσημο -μαζί με την έκδοση 10ετούς ομολόγου την Τρίτη σε χαμηλή απόδοση ρεκόρ της τάξης του 1,5%- είναι επίσης σημάδι ότι έχει ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη 2,8% το επόμενο έτος» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας στο -0,02%, καθώς  υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,018 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,73 φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης