Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι εισηγμένες που βάζουν υποψηφιότητα για ελκυστικό p/e στη χρήση 2019

Οι εισηγμένες που βάζουν υποψηφιότητα για ελκυστικό p/e στη χρήση 2019
Εφόσον η καλή κερδοφορία συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο δε θα είναι λίγες οι εταιρείες που θα έχουν p/e κάτω από 12-13 φορές.
Μετά την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς οι αποτιμήσεις έγιναν πιο ελκυστικές και οι εταιρείες που δημοσίευσαν καλά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο βάζουν δυνατή υποψηφιότητα για χαμηλό p/e στο σύνολο της χρήσης.
Εφόσον η καλή κερδοφορία συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο δε θα είναι λίγες οι εταιρείες που θα έχουν p/e κάτω από 12-13 φορές.
Με βάση τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις κάποιες εισηγμένες διαπραγματεύονται ήδη με μονοψήφιο p/e, αλλά για πολλές η κερδοφορία έχει να κάνει με έκτακτους λόγους.
Pasal και FG Europe, η πρώτη λόγω αναδιάρθρωσης δανείων και η δεύτερη λόγω πώληση συμμετοχής εμφανίζονται με p/e κάτω από 1,5 φορές.
Η Άβαξ εμφάνισε υψηλή κερδοφορία και παίζει ήδη με p/e 5 φορές, και αντίστοιχο p/e έχει και η Centric αλλά λόγω έκτακτων παραγόντων.
Σημειώνεται πως στην Άβαξ επίκειται αύξηση κεφαλαίου.
Σε έκτακτους λόγους οφείλεται και η κερδοφορία της ΑΕΓΕΚ με αποτέλεσμα και το δικό της p/e να είναι κάτω από 7 φορές.
Η Οίκος Σπύρου φαίνεται πως προσπαθεί να αποτελέσει turnaround story και η κερδοφορία της τάξης 813 χιλ. ευρώ δίνει p/e 7,75 φορές.
Σημειώνεται πως τα περσινά κέρδη οφείλονταν κυρίως στη φορολογία.
Υποψηφιότητα για turnaround story βάζουν και οι Ευρωσύμβουλοι που γύρισαν σε κέρδη 258 χιλ. ευρώ και η διοίκηση αισιοδοξεί για τη συνέχεια.
Η Ευρωπαϊκή Πίστη δημοσίευσε εξαιρετικό εξάμηνο και παίζει ήδη με p/e 12 περίπου φορές.
Αν το δεύτερο εξάμηνο είναι επίσης καλό ο πολλαπλασιαστής κερδών πιθανότατα θα είναι εξαιρετικά χαμηλός.
Το ίδιο ισχύει και για τη Revoil η οποία στο εξάμηνο έχει P/E 12 και αν το δεύτερο είναι καλό τότε θα είναι μονοψήφιο.
Η Εθνική Πανγαία διαπραγματεύεται τα κέρδη εξαμήνου 13,4 φορές αλλά τα κέρδη οφείλονται κυρίως στην επανεκτίμηση της αξίας των ακινήτων.
Κάτω από 16 φορές παίζει τα κέρδη εξαμήνου η εισηγμένη Αττικές Εκδόσεις.
Η Motor Oil περιμένει καλύτερα περιθώρια διύλισης στο δεύτερο εξάμηνο και με τα κέρδη εξαμήνου έχει p/e 15,9 φορές.
Τα κέρδη από αποτίμηση ακινήτων δίνουν p/e 16 στη Lamda, ενώ η Medicon μετά τη ρύθμιση των δανείων βλέπει έξοδο από επιτήρηση και τα κέρδη αν και μειωμένα στο φετινό εξάμηνο γιατί πέρυσι υπήρχαν έκτακτα δίνουν καλό p/e εκκίνησης για το σύνολο της χρήσης.
Χαμηλό θα είναι το p/e για το 2019 της Μυτιληναίος και η διοίκηση έχει πει αρκετές φορές πως το 2019 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά.
Paperpack, Μουζάκης, Πλαστικά Κρήτης, Intercontinental International, ΕΛΠΕ, Καράτζης, Πλαστικά Θράκης, Κρι-Κρι, Frigoglass και Autohellas, επίσης θα έχουν καλό p/e.
Ειδικά για την Autohellas, επειδή το τρίτο τρίμηνο είναι το ισχυρό λόγω τουρισμού, αναμένεται το p/e για το σύνολο του 2019 να διαμορφωθεί σε ιδιαιτέρως ελκυστικά επίπεδα.
Image

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης