Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ανακάμπτει δημοσκοπικά η Lega στο 30% - Στο 20% κατρακύλησαν τα Πέντε Αστέρια - Μόλις στο 3,5% το κόμμα του Renzi

Ιταλία: Ανακάμπτει δημοσκοπικά η Lega στο 30% - Στο 20% κατρακύλησαν τα Πέντε Αστέρια - Μόλις στο 3,5% το κόμμα του Renzi
Aποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης της για το Κίνημα 5 Αστέρων και το νεοπαγές κόμμα Italia Viva του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi
Ανακάμπτει δημοσκοπικά η Lega του Matteo Salvini, παρά την εκπαραθύρωσή της από την κυβέρνηση.
Αντίθετα ο πρώην κυβερνητικός εταίρος της, το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S), δεν καταφέρνει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, παρά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και την επιτυχία του να προωθήσει την υπόσχεσή του για μείωση των εδρών στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που παρουσιάσθηκαν χθες στην εκπομπή Cartabianca του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Rai3, η Lega παρουσιάζεται να αυξάνει τα ποσοστά της σε σχέση με τις αντίστοιχες σφυγμομετρήσεις την περασμένη εβδομάδα και από 29,7% να πιστώνεται τώρα με 30%.
Στην τελευταία μέτρηση της εταιρείας Ipsos, η Lega φέρεται να συγκεντρώνει ακόμη ψηλότερα ποσοστά 31,2%, αρκετά κάτω όμως από το 34,3% που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές.
 Από την πλευρά του, το κυβερνητικό κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) δεν φαίνεται να καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει σημαντικά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς η άνοδός του είναι σχεδόν αμελητέα, στο 21,9% από 21,6% την περασμένη εβδομάδα.
Ακόμη πιο αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης της για το Κίνημα 5 Αστέρων και το νεοπαγές κόμμα Italia Viva του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Το M5S από το 21.0% της προηγούμενης εβδομάδας κατρακύλησε στο 20,2%, ενώ το κόμμα του Renzi υποχώρησε από το 3,9 στο 3,5%.
Όσον αφορά τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το μεν ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» (FdI) παραμένει σταθερά στο 8,6%, ενώ το Forza Italia του Silvio Berlusconi ενισχύεται από το 6,9 στο 7,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης