Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Ο Johnson δεσμεύτηκε να υποβάλλει μια κοινά αποδεκτή λύση για το Brexit

tags :
Tusk: Ο Johnson δεσμεύτηκε να υποβάλλει μια κοινά αποδεκτή λύση για το Brexit
Έχουμε λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα από τον Varadkar είπε ο Tusk
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει μια κοινά αποδεκτή λύση για το Brexit διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
O Tusk, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν χθες ο Johnson με τον Ιρλανδό ομόλογο του Leo Varadkar, είπε σχετικά με το Brexit ότι μέχρι στιγμής το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει υποβάλλει μια ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση από τη Μ. Βρετανία.
«Εάν δεν υπάρξει καμία πρόταση έως σήμερα, τότε θα ανακοινώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ» είπε ο Tusk, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ έχει λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας.
«Ακόμα και την πιο μικρή πιθανότητα πρέπει να την αξιοποιήσουμε» υποστήριξε ο Tusk, ο οποίος αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της ΕΕ.
«Η ΕΕ στέκεται ενωμένη στο πλευρό της Κύπρου υπό τη σκιά των νέων παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κύπρου» υπογράμμισε ο Tusk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης