Τελευταία Νέα
Διεθνή

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Θα μεταφέρουμε 1000 στρατεύματα από τη ΒΑ Συρία - Αποσύρουν οι ΗΠΑ τα εναπομείναντα στρατεύματα

Esper (υπ. Άμυνας ΗΠΑ): Θα μεταφέρουμε 1000 στρατεύματα από τη ΒΑ Συρία - Αποσύρουν οι ΗΠΑ τα εναπομείναντα στρατεύματα
«Θέλουμε η Τουρκία να σταματήσει αυτήν την συμπεριφορά», δήλωσε ο M. Esper
Ο Αμερικανός υπ. Αμύνης Mark Esper, σε συνέντευξή του στο CBS δήλωσε πως οι ΗΠΑ «θα μεταφέρουν 1000 στρατιώτες από τη ΒΑ Συρία, καθώς οι συγκρούσεις κλιμακώνονται».
«Τις τελευταίες 24 ώρες, μάθαμε ότι [οι τουρκικές δυνάμεις] πιθανόν σκοπεύουν να διευρύνουν την επίθεση τους προς τα νότια και προς τα δυτικά και επίσης μάθαμε ότι οι κουρδικές δυνάμεις, η SDF, προσπαθούν να συνάψουν συμφωνία με τους Σύριους και οι Ρώσοι να αντισταθμίσουν τους Τούρκους στο βορρά, οπότε βρισκόμαστε πιθανώς μεταξύ δύο αντιτιθέμενων δυνάμρων που προχωρούν και είναι μια πολύ αβάσιμη κατάσταση», τόνισε ο Esper.
Ο Esper έκανε την ανακοίνωση, καθώς οι δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία κατέλαβαν θέσεις κατά μήκος μιας οδού που χρησιμεύει ως κύρια πηγή στρατιωτικής παράδοσης των ΗΠΑ στη Συρία, αναγκάζοντας τα στρατεύματα των ΗΠΑ να αποσυρθούν από μια άλλη πόλη στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με την Washington Post.
Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των Κούρδων δήλωσαν ότι οι αντάρτες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου στην εθνική οδό κοντά στο Ain Issa, η οποία ενδεχομένως κόβει τα στρατεύματα των ΗΠΑ που βρίσκονται στα δυτικά - στο Manbij και το Κομπάνι- από το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων των ΗΠΑ.
Ο Εσπερ απάντησε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναγκάσουμε τους Τούρκους να σταματήσουν αυτή την παράξενη συμπεριφορά, να τους πάρουν πίσω στη γραμμή και να σταματήσουν».
Ο Trump εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί επανέλαβε την θέση του ότι Τουρκία και Κούρδοι αντιμάχονται πολλά χρόνια τώρα: « Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να αγωνιστούμε με τους Κούρδους εναντίον του Ιράκ, για τους οποίους αγωνίσαμε απλά. Οι Κούρδοι και η Τουρκία αντιμάχονται εδώ και πολλά χρόνια. Η Τουρκία θεωρεί το ΡΚΚ τους χειρότερους τρομοκράτες όλων».

 ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης