Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΕΑΕΕ: Mέσω μεσιτών και πρακτόρων οι 8 στις 10 ασφαλίσεις εμπορευμάτων

tags :
ΕΑΕΕ: Mέσω μεσιτών και πρακτόρων οι 8 στις 10 ασφαλίσεις εμπορευμάτων
Το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων κάθε έτους προσεγγίζεται ικανοποιητικά περίπου 3 χρόνια μετά από την έκδοση των συμβολαίων
Τα ανεξάρτητα δίκτυα και οι μεσίτες αναδεικνύονται να έχουν με μεγάλη διαφορά το προβάδισμα στην ασφάλιση των μεταφερόμενων εμπορευμάτων, η παραγωγή των οποίων εμφανίζεται αυξημένη κατά 3,5%  το 2018 σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών εταιριών Ελλάδος.
Αντιστοίχως το 2018, η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών συνολικά αυξήθηκε κατά 3,9%.  Ο μερισμός της παραγωγής του κλάδου ανά κανάλι διανομής είχε ως εξής: τα ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) συμμετέχουν κατά 87,9%, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 5,4%, οι απευθείας πωλήσεις 4,6% και η συνεργασία με τις τράπεζες συμμετέχει με 2,1% επί του συνόλου.
Δεν έχει αλλάξει σημαντικά η κατανομή της παραγωγής μεταξύ των καναλιών διανομής τα τρία τελευταία έτη. Από την στατιστική ανάλυση των ασφαλισμένων ταξιδιών, προκύπτει ότι τα περισσότερα αλλά και αυτά που έχουν τα μεγαλύτερα ασφαλισμένα κεφάλαια είναι αυτά που η Ελλάδα είναι ο τόπος αναχώρησης ή προορισμού.
Από την ανάλυση των ζημιών προκύπτει ότι οι περισσότερες καταγραφές, είτε ως πλήθος ζημιών είτε ως ποσό αποζημίωσης, αναφέρονται στην θραύση/κτυπήματα και την διαβροχή ενώ η μέση ζημία έφθασε τα 3.472 ευρώ. Αντιστοίχως από την εξέταση της μέσης ζημίας, προκύπτει ότι αυτή ανήλθε στα 29.672 ευρώ για την γενική αβαρία και 21.180 ευρώ για την φορτοεκφόρτωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μεθόδου chain-ladder η οποία μελετά την εξέλιξη των αποζημιώσεων του κλάδου, η αποθεματοποίηση των εκκρεμών ζημιών κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα καθ’όλη τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου.
Το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων κάθε έτους προσεγγίζεται ικανοποιητικά περίπου 3 χρόνια μετά από την έκδοση των συμβολαίων. Η στατιστικώς υπολογιζόμενη μέση ζημία στην δεκαετία 2009-2018 εκτιμάται στα 5.501 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης