Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ebury: Τα φώτα και πάλι στο Κοινοβούλιο για το Brexit

tags :
Ebury: Τα φώτα και πάλι στο Κοινοβούλιο για το Brexit
Άμεση ανάλυση του Matthew Ryan, Strategy Analyst της εταιρίας Ebury
«Habemus συμφωνία για το Brexit», όπως λένε τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες.
Τελικά, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για συμφωνία την Πέμπτη ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κομισιόν.  
Από την περασμένη εβδομάδα, με την προσδοκία της συμφωνίας, η στερλίνα είχε εκτιναχθεί σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 5% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στο υψηλό πενταμήνου.
Ωστόσο, έχουμε επισημάνει τις τελευταίες ημέρες ότι οι αγορές έχουν παρασυρθεί λίγο από τον «ίδιο τους τον εαυτό».
Το διακύβευμα στην συνολική διαδικασία του Brexit δεν είναι εάν ο πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία αλλαγές στη συμφωνία αποχώρησης, αλλά εάν αυτές οι αλλαγές είναι αρκετές για να του εξασφαλίσει στήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Αυτό, πιστεύουμε, είναι κάτι που η αγορά δείχνει να παραβλέπει.
Είμαστε μακριά ακόμη από το σημείο να είμαστε σίγουροι ότι η αναθεωρημένη συμφωνία θα περάσει, πόσω μάλλον που οι Τόρις δεν έχουν πλειοψηφία στη Βουλή.
Σχόλια από την πλευρά του εταίρου της κυβερνητικής συμμαχίας, το DUP, δεν κινούνται προς μια ενθαρρυντική κατεύθυνση, καθώς το κόμμα φέρεται να μην είναι ευχαριστημένο με τα επιμέρους σημεία της συμφωνίας.
Ανεξαρτήτως της Συνόδου Κορυφής, πάντως, η αστάθεια στη στερλίνα είναι πιθανόν να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
Ένας καλός δείκτης αυτού είναι ο ONO (Overnight volatility measure), το μέτρο της μεταβλητότητας της τιμής της στερλίνας κατά τις νυχτερινές ώρες.
Το πρωί της Πέμπτης βρισκόταν στο ανώτατο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2017 και στο τρίτο υψηλότερο επίπεδο από την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Δείκτης GBP ONO Volatility (2016 - 2019)
Image
Τα υπόλοιπα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ή αναμένονται, όπως ο δείκτης λιανικών πωλήσεων, η έκθεση για την εργασία και οι αριθμοί εισροών, θα παραμείνουν σχεδόν απαρατήρητα από τους αναλυτές, καθώς το Brexit μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης