Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Autonomous Research: Θετικός ο «Ηρακλής» για τις ελληνικές τράπεζες - Μείωση των NPEs

tags :
Autonomous Research: Θετικός ο «Ηρακλής» για τις ελληνικές τράπεζες - Μείωση των NPEs
Κορυφαία επιλογή της Autonomous, με σύσταση «outperform» παραμένει η Eurobank
Ως θετικό ακόμη και για την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών χαρακτηρίζει το σχέδιο «Ηρακλής» για τη μείωση των NPEs, η επενδυτική εταιρεία Autonomous Research.
Όπως αναφέρει σε report της η εφαρμογή του σχεδίου «Ηρακλής» θα αυξήσει σημαντικά τις μεταβιβάσεις NPLs, σε ανάλογο επίπεδο, με αύξηση 30% στις τιμές, που καταγράφηκε και στην Ιταλία, όταν εφαρμόστηκε ανάλογο πρόγραμμα για την προστασία του ενεργητικού των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (APS).
Σύμφωνα με την επενδυτική θα καταγραφεί αύξηση από 2% έως 4% πωλήσεων και μεταβιβάσεων NPLs από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των κερδών ανά μετοχή.
Οι ελληνικές τράπεζες μέσω των τιτλοποιήσεων θα κατορθώσουν να μειώσουν περαιτέρω το βάρος των NPLs, με την Autonomous Research να θεωρεί ότι Eurobank και Εθνική Τράπεζα έχουν καλύτερη τοποθέτηση ώστε να επιτύχουν τον στόχο για NPEs στο 5% των συνολικών καταθέσεων έως το 2022, ενώ αντίθετα Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς θα δυσκολευθούν περισσότερο.
Θεωρείται ότι μέσω του σχεδίου «Ηρακλής» η μείωση των NPLs θα καταστεί περισσότερο διαχειρίσιμη (σ.σ.: και από πλευράς κόστους), αν και η επενδυτική εταιρεία εξακολουθεί να θεωρεί ότι θα υπάρξουν αρνητικά ROTE σε Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Autonomous διατηρεί τη σύσταση «Outperform» για την Eurobank και την «ουδέτερη» (neutral) για την Εθνική Τράπεζα.
Αντίθετα η σύστασή της για Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς παραμένει «underperform»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης