Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Η Fed πρέπει να ερευνά προσεκτικά τη μέγιστη δυνατή απασχόληση

Evans (Fed): Η Fed πρέπει να ερευνά προσεκτικά τη μέγιστη δυνατή απασχόληση
Απειλή για την ανεργία ο πληθωρισμός, θεωρεί ο Charles Evans
Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans δήλωσε πως η αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να «συνεχίσει να ερευνά προσεκτικά το πραγματικό επίπεδο μέγιστης απασχόλησης» στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και το σημερινό ποσοστό ανεργίας 3,5% είναι κάτω από τα περισσότερα επίπεδα βιώσιμου επιτοκίου.
«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε μια στατιστική εκτίμηση του φυσικού συντελεστή ως ένα σκληρό εμπόδιο που σηματοδοτεί αυτόματα ένα επικείμενο πρόβλημα», δήλωσε ο Evans κατά την έναρξη μιας εκδήλωσης στο Σικάγο, η οποία σχεδιάστηκε για να αντλήσει δημόσια στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της αγοράς εργασίας και πώς πρέπει να προχωρήσει η Fed να επιτύχει τις εντολές της για πλήρη απασχόληση και σταθερές τιμές.
«Φυσικά, πρέπει επίσης να έχουμε επίγνωση της πιθανότητας να προκύψουν ακόμα ανεπιθύμητες πληθωριστικές ανισορροπίες. Πρέπει να έχουμε κατά νου τις δύο δυνατότητες».
Ο Evans δεν έκανε συγκεκριμένα σχόλια σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ ή την καταλληλότητα των σημερινών επιτοκίων των ΗΠΑ, αν θεωρεί ότι η νομισματική πολιτική της Fed βρίσκεται στο «σωστό σημείο» για την ώρα.
«Το ελάχιστο ποσοστό ανεργίας δεν είναι πολύ χαμηλότερο από το φυσικό της ρυθμό, για τον οποίο ο υπερβολικά υψηλός πληθωρισμός αποτελεί επείγουσα απειλή», δήλωσε ο Evans, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός υπερέβη τον στόχο του 2% της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης