Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας σε roadshow της Bank of America – Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα, οι στόχοι για το 2020

tags :
Σταϊκούρας σε roadshow της Bank of America – Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα, οι στόχοι για το 2020
Μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές για το σχέδιο Ηρακλής για τις ελληνικές τράπεζες
Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με βάση και τον νέο προϋπολογισμό του 2020, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μίλησε χτες, 17 Οκτωβρίου 2019, στο roadshow της Bank of America στις ΗΠΑ, όπου και βρίσκεται με τον υπουργό, αρμόδιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Γ. Ζαββό.
Ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε τους στόχους της κυβέρνησης για το 2020, ενώ ανέλυσε και το θεσμικό πλαίσιο για τον Ηρακλή , το οποίο εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να λάβει γνώση αυτού τόσο η ΕΚΤ όσο και ο SSM.
Οι κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν έως ότου κλείσει και η τέταρτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση θα αποτελέσει διάστημα προετοιμασίας για τα θέματα του Ηρακλή.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,8% το επόμενο έτος, έναντι εκτίμησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% το 2019.
Ωστόσο, υπήρξαν επιφυλάξεις από τους επενδυτές για το κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ενώ οι κυβερνητικές εκτιμήσεις απέχουν αρκετά τόσο από αυτές των οικονομολόγων του EIU όσο και από τις αντίστοιχες του ΔΝΤ.
Ο Σταϊκούρας υποστήριξε ότι υπάρχουν προοπτικές για σημαντικές φοροελαφρύνσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν τονωτικές ενέσεις στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, στηρίζοντας έτσι την οικονομία.
Η κυβέρνηση αναμένει ότι η ισχυρότερη μεγέθυνση του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά θα έρθει από αύξηση των επενδύσεων, αλλα και μετριοπαθή ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης, υποστηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Πάντως, το συμπέρασμα από το roadshow της Bank of America είναι ότι οι επενδυτές ομολόγων δεν βλέπουν να συνεχίζεται το ράλι στα ομόλογα, τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά, μέχρι το τέλος του έτους, μετά και τη μεγάλο ράλι που έχουν σημειώσει μέχρι τώρα.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην Ουάσιγκτον από τις 16 Οκτωβρίου, όπου συμμετείχε, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο Υπουργός Οικονομικών έχει μια σειρά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους καθώς και οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης