Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδράσεις από Tusk, Juncker: Ιστορικό λάθος το μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

Αντιδράσεις από Tusk, Juncker: Ιστορικό λάθος το μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας
Υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας τάχθηκαν οι Tusk και Juncker
«Ιστορικό λάθος» χαρακτήρισαν τόσο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, το γαλλικό μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα.
Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία ήταν έτοιμες να αρχίσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά κάποιες χώρες-μέλη δεν ήταν έτοιμες.
Για μέσα αυτό είναι λάθος» δήλωσε ο Tusk και συμπλήρωσε «λαοί των δύο χωρών μην τα παρατάτε.
Είναι το πλέον σίγουρο ότι κάποια μέρα θα γίνετε μέλη της ΕΕ».
Από την πλευρά του, ο Juncker είπε «Είναι ιστορικό λάθος να μην αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία».

H συμφωνία ΗΠΑ - Erdogan

Ο Tusk αναφέρθηκε και στη συμφωνία ΗΠΑ - Erdogan για εκεχειρία 120 ωρών στη Συρία.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Τουρκία δεν ήταν μια πραγματική «κατάπαυση του πυρός», αλλά μια «συνθηκολόγηση» που απαιτήθηκε από τους Κούρδους.
«Η κατάσταση είναι αρκετά προφανής.
Αυτή η υποτιθέμενη "κατάπαυση του πυρός" δεν είναι αυτή που περιμέναμε.
Στην πραγματικότητα, δεν είναι μια κατάπαυση του πυρός, είναι μια απαίτηση από τους Κούρδους να συνθηκολογήσουν», είπε, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης