Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Η ΕΕ αθέτησε τις υποσχέσεις της σε Β. Μακεδονία και Αλβανία

Süddeutsche Zeitung: Η ΕΕ αθέτησε τις υποσχέσεις της σε Β. Μακεδονία και Αλβανία
Η άρνηση του Macron κρίβει τις πιέσεις LePen καθώς πολλοί Αλβανοί έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γαλλία
Έντονα επικριτικός απέναντι στην ΕΕ και τον Γάλλο πρόεδρο Macron είναι ο γερμανικός Τύπος που κατηγορεί τους ηγέτες της ΕΕ για αθέτηση της συμφωνίας για την έναρξη ενταξιακού διαλόγου με τη Β. Μακεδονία και την Αλβανία.
Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στην δήλωση του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker ο οποίος χαρακτήρισε «σοβαρό ιστορικό λάθος», τη διαφωνία που διατυπώθηκε στους κόλπους της ΕΕ για έναρξη ενταξιακού διαλόγου με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

O Macron δέχεται πιέσεις από τη LePen

«Αθέτηση υπόσχεσης» είναι ο τίτλος του σχολίου στο οποίος η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «καμιά χώρα δεν διαθέτει αυτόματα το δικαίωμα, αργά ή γρήγορα, να γίνει δεκτή στην ΕΕ, μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται δυτικά των Ουραλίων» σχολιάζει ο γερμανός αρθρογράφος. «Φυσικά και κάθε κυβέρνηση που επιδιώκει την ένταξη θα πρέπει να επιτυγχάνει μεγάλες επιδόσεις.
Φυσικά και η ΕΕ θα πρέπει να διδαχθεί από το ό,τι στο παρελθόν κινήθηκε πρόωρα στο δρόμο της διεύρυνσης.
Αλλά αποτελούν δικαιολογία όλα αυτά για μια συνολική άρνηση, όπως έκανε ο πρόεδρος Macron, κατά της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας;
Ιδιαίτερα για τη Βόρεια Μακεδονία δεν μπορεί κανείς να την κατηγορήσει ότι δεν είχε επιδόσεις» συνεχίζει ο αρθρογράφος.
«Το κράτος άλλαξε ως και την ονομασία του για να αποφύγει διένεξη με την γειτονική Ελλάδα. Εξάλλου δεν επρόκειτο για ένα ναι ή ένα όχι σε μια άμεση ένταξη αλλά για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων που θα διαρκέσουν χρόνια και θα έχουν πολλά εμπόδια …
Τα κίνητρα του Macron είναι κυρίως εσωτερικοπολιτικά» υποστηρίζει η εφημερίδα.
«Στο λαιμό του κάθεται η Marine LePen η οποία του επισημαίνει συνεχώς την ύπαρξη πολλών Αλβανών που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γαλλία.
Αλλά δεν αποδυναμώνει κανείς τους εθνολαϊκιστές με το να υιοθετεί τις θέσεις τους.
Και δεν ενισχύεται η Ευρώπη με το να αθετεί τις υποσχέσεις της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης