Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Medvedev: Η Ρωσία ανοιχτή στον διάλογο με την ΕΕ για τις κυρώσεις - Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας

Medvedev: Η Ρωσία ανοιχτή στον διάλογο με την ΕΕ για τις κυρώσεις - Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας
«H Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε από το Βελιγράδι ο Medvedev
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Medvedev εξέφρασε την ετοιμότητα της Μόσχας για διάλογο με τις Βρυξέλες σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Medvedev μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σερβίας ανέφερε ότι «η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Τόνισε ότι οι σχέσεις που έχει η χώρα του με την Σερβία θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο και ευχαρίστησε την σερβική πολιτική ηγεσία «που τηρεί στάση αρχής και δεν συμμετέχει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας».
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι με αφορμή την επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που επετεύχθη από του Παρτιζάνους του Τίτο με την βοήθεια του Κόκκινου Στρατού στις 20 Οκτωβρίου του 1944.
Στην ομιλία του στη βουλή ο Medvedev αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κοσόβου.
Υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας και τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο της διακήρυξης 1244 του 1999, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη υποστήριξη για τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Σερβίας» διεμήνυσε ο Medvedev από το βήμα της βουλής και απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν παρέστησαν με δεδομένο ότι τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης μποϋκοτάρουν εδώ και έξι μήνες τις εργασίες του κοινοβουλίου.  
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης