Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Ινδία και Κίνα οι οικονομίες που θα στηρίξουν τη διεθνή ανάπτυξη έως και το 2024

ΔΝΤ: Ινδία και Κίνα οι οικονομίες που θα στηρίξουν τη διεθνή ανάπτυξη έως και το 2024
Βάσει της πορείας της αγοραστικής δύναμης
Οι αναδυόμενες αγορές Ινδίας και Κίνας είναι αυτές που θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, όπως εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε έκθεσή του.
Το Ταμείο, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη προσαρμοσμένη στην αγοραστική δύναμη, τονίζει ότι η κινεζική οικονομία (παρά τη χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξής της στο 2019) έχει συμβάλει στην παγκόσμια ανάπτυξη σε ποσοστό 32,7% στο διάστημα 2018 – 2019, ενώ η συμβολή της θα φθάσει στο 28,3% έως το 2024.
Image
Η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης του ΔΝΤ, ενώ οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η τρίτη ισχυρότερη δύναμη, με τη συμβολή τους να φθάνει στο 13,8% το 2018 – 19, αλλά να υποχωρεί μόλις στο 9,2% έως το 2024.
Image
Σημαντική θα είναι η συμβολή της οικονομίας της Ινδονησίας που θα φθάσει το 3,7% το 2024, ενώ η ρωσική συμβολή εκτιμάται ότι θα παραμείνει στάσιμη στο 2% για την επόμενη 5ετία.
Παράλληλα μεταξύ των 20 ισχυρότερων οικονομιών συμπεριλαμβάνονται οι Τουρκία, Μεξικό, Πακιστάν και Σ. Αραβία, ενώ για πρώτη φορά από τον συγκεκριμένο «κατάλογο» απουσιάζουν Ισπανία, Πολωνία, Καναδάς και Βιετνάμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης