Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με το Joker αλλά δεν του έκατσε το τζόκερ – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ψήφο των απόδημων

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε με το Joker αλλά δεν του έκατσε το τζόκερ – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ψήφο των απόδημων
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση επένδυσε στο να κατασκευάσει ένα αναχρονιστικό και ακροδεξιό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη είπε ο κ.Πέτσας
Την θέση ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση έπαιξε με το Joker, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις αστυνομικές εφόδους στις κινηματογραφικές αίθουσες που προβαλλόταν η ταινία «Joker».
«Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, επένδυσε στο να κατασκευάσει ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναχρονιστικό και ακροδεξιό, αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών, καθώς οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία με ισχυρό ποσοστό στον κ. Μητσοτάκη, γιατί ηγείται ενός κεντροδεξιού, λαϊκού κόμματος.
Αυτό που βλέπουμε από τον κ. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες είναι μια προσπάθεια να επενδύσει στο ίδιο προφίλ.
Η προσπάθεια αυτή θα έχει την ίδια κατάληξη.
Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της.
Αν ο νόμος που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» είπε ο κ.Πέτσας.
Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις των κομμάτων για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, ο κ.Πέτσας είπε πως αυτές συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη.
«Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων όπου κι αν διαμένουν.
Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.
Ελπίζουμε απόψε αυτό να γίνει πράξη μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.
Θα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή και η κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις εργασίες της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, το πρώτο που έγινε με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ασχολήθηκε με ζητήματα αιχμής όπως η συμφωνία για το Brexit, την τουρκική εισβολή στη Συρία και το προσφυγικό», ανέφερε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως όσον αφορά στη Συρία «υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης και έκκληση για οριστική κατάπαυση του πυρός».
Αναφερόμενος στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός κατάφερε να ενσωματωθούν στο κείμενο των συμπερασμάτων οι θέσεις της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τακτικά την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει έμπρακτα τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος εξηγώντας ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση της ΕΕ για υποστήριξη και αλληλεγγύη.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα την αναμόρφωση του συστήματος του Δουβλίνου και την ανάγκη λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού ασύλου»  υποστήριξε ο κ.Πέτσας.
Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο κ.Πέτσας είπε πως βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα».
Παράλληλα είπε ότι κατατέθηκε στη Βουλή χθες βράδυ και το νομοσχέδιο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» - που ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση - για την επίσπευση των διαδικασιών και την αυστηροποίηση των όρων που αφορούν στη χορήγηση ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης