Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Eurobank ίσως να μην βιαστεί να κλείσει το deal για τη διαχείριση 26 δισ. NPEs υπό έναν όρο

tags :
Η Eurobank ίσως να μην βιαστεί να κλείσει το deal για τη διαχείριση 26 δισ. NPEs υπό έναν όρο
Τι εξετάζει η ελληνική τράπεζα
Ορισμένες ισχυρές ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι η Εurobank δεν βιάζεται να κλείσει το deal για τα NPEs, συνολικού ύψους 26 δισ.
Το bankingnews.gr είχε αναφέρει ότι το deal θα κλείσει τέλη Σεπτεμβρίου και έγκαιρα ενημέρωσε ότι η συμφωνία για τα NPEs 26 δισ. με την Pimco θα μετατεθεί για τα τέλη Οκτωβρίου 2019.
Ωστόσο νεότερες πληροφορίες του bankingnews.gr αναφέρουν ότι εάν η Eurobank διαπιστώσει ότι δεν θα προλάβει όλος ο σχεδιασμός της να αποτυπωθεί στον ισολογισμό του 2019 ώστε να ενσωματωθεί στο stress test του Ιουλίου 2020, ίσως να μη βιαστεί να κλείσει άμεσα το deal.
Υπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση Eurobank – Pimco έχει τις εξής πτυχές:

1. Η Eurobank μετασχηματίζεται σε δύο τράπεζες. Ουσιαστικά μία Eurobank θα είναι η καλή τράπεζα και η Eurobank FPS, δηλαδή η εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων ταμείων θα είναι η κακή τράπεζα,
2. Στην FPS θα ενταχθούν: α. τιτλοποίηση pillar, β. τιτλοποίηση Cairo, γ. πώληση του 80% της FPS, δ. συνολική διαχείριση NPEs.
Συνολικά δηλαδή για τα 26 δισ. NPEs η Eurobank, που περιλαμβάνουν τιτλοποίηση, διαχείριση και πώληση της εταιρείας διαχείρισης, προσδοκά η Eurobank να αποκομίσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μόνο με την Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης