Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Τα σύνορα μας φυλάσσονται - Όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν - Όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες τους

Πέτσας: Τα σύνορα μας φυλάσσονται - Όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν - Όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες τους
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε δηλώσεις του κ. Χαρίτση με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό στην Κω 
Αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για της πολιτική που εφάρμοσε στο προσφυγικό/μεταναστευτικό αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε δηλώσεις του Αλέξη Χαρίτση, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη.
Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο.
Ιδίως ο κ. Τσίπρας που γιγάντωσε με την πολιτική του το πρόβλημα.
Ο οποίος μάλιστα, μόλις πρόσφατα δήλωνε ότι “το προσφυγικό δεν προσφέρεται για κριτική, μικροπολιτική και αντιπαράθεση”.
Σήμερα ο εκπρόσωπός του αποδεικνύει πόσο ψεύτικα είναι τα λόγια του» αναφέρει ο κ. Πέτσας σε δήλωση του.
«Ας αντιληφθούν ότι αλλάζουμε την προηγούμενη αδιέξοδη πολιτική στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.
Τα σύνορά μας φυλάσσονται, όσοι δικαιούνται προστασίας θα τη λαμβάνουν και όσοι όχι, θα επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν» καταλήγει ο ίδιος.

Χαρίτσης: Η ΝΔ να δώσει εξηγήσει για το θανατηφόρο περιστατικό στην Κω 

Να δώσει «ξεκάθαρες εξηγήσεις» για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού στην Κω, να καταδικάσει απερίφραστα τις ξενοφοβικές αντιδράσεις στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, και «να αντιμετωπίσει επιτέλους το προσφυγικό με τη δέουσα σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα», καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει στην δήλωσή του ότι «το τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Κω και τα θλιβερά επεισόδια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν το αυτονόητο: οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις».
Σημειώνει πως «η Ν.Δ. θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης