Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Zaev: Προσωπικό πλήγμα το ενταξιακό μπλόκο της ΕΕ – Αναποτελεσματικές οι πολιτικές Macron

Zaev: Προσωπικό πλήγμα το ενταξιακό μπλόκο της ΕΕ – Αναποτελεσματικές οι πολιτικές Macron
«Δεν νομίζω ότι είναι μια βιώσιμη σχέση και δεν θα παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα για κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης» σημειώνει ο Zaev
Προσωπικό πλήγμα χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev το γεγονός, πως η ΕΕ δεν αποφάσισε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα του.
«Είναι αλήθεια ότι αισθάνθηκα ως προσωπικό πλήγμα την αναβολή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Είναι μια ουλή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο πρόσωπο μου.
Ξέρετε όμως ότι πολλές φορές τα σημάδια στο πρόσωπο μετά από μία μάχη δείχνουν πόσο μεγάλη αξία έχει αυτό για το οποίο αγωνίζεστε», ανέφερε ο Zaev σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Danas».
Τόνισε πάντως ότι δεν θα πάψει να μάχεται για την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών στην Βόρεια Μακεδονία και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας αυτός θα αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Zaev χαρακτήρισε αναποτελεσματική την ιδέα του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να δοθεί καθεστώς προνομιακού εταίρου στις προς ένταξη χώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες αναδιάρθρωσης στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μπορεί μόνο να συμβάλει στη μεταρρύθμιση αυτή.
Καμία εταιρική σχέση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεν νομίζω ότι είναι μια βιώσιμη σχέση και δεν θα παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα για κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.
Για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» εκτιμώντας ότι ο αποκλεισμός τους θα επιφέρει νέα δεινά στην Ευρώπη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης